Havuzlarda hayati risk

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Makine Mühendisi Güngör Kaya, sıcak günlerin gelmesiyle serinlemek için girilen havuzlarda, standartlara göre temizliği yapılmamışsa eğer havuzu kullanan kişilerin hayati risklerle karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

(İHA) - Makine Mühendisi Güngör Kaya, Tatile çıkma hazırlığı yapan vatandaşlarla, serinlemek için havuzları tercih edecek olan vatandaşları uyararak temiz olmayan ve bakımları yapılmayan havuzlara girmemeleri konusunda uyardı. Tatil sezonunun açılmasıyla birlikte vatandaşların serinlemek için deniz olduğu kadar havuzları da tercih ettiğini belirten Kaya, ?Serinlemek için tercih edilen havuzların standartlara uygun şekilde temizlenip temizlenmediği mutlaka kontrol edilmelidir. Çünkü standartlara uygun temizlenmeyen ve gereken bakımlarının yapılmayan yüzme havuzları insan sağlığı açısından ciddi riskler oluşturabilmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımız mutlaka ve mutlaka girecekleri yüzme havuzlarının temiz olup olmadığı konusuna duyarlı olmalı, işletme sahipleri de temizlik ve bakım konusunda işletmelerinde gerekli şartlara uyması gerekmektedir ' dedi.

YÜZME HAVUZU SAYISINDA BÜYÜK ARTIŞ VAR

Turistik tesislerin yanı sıra artık çok sayıda sitede de yüzme havuzunun bulunduğuna dikkat çeken Kaya, ?Bu yüzme havuzlarının yapım aşamasından kullanımına kadar dikkat edilmesi gereken çok sayıda ayrıntı bulunmaktadır. Bu ayrıntıların birinin atlanması veya yerine getirilmemesi durumunda havuzları kullanan insanların sağlığı açısından sorunlar ortaya çıkabilir' dedi.

Yüzme havuzlarının sayısının her geçen gün fazlalaştığından bu nedenle de risklerin arttığına dikkati çeken Makine Mühendisi Güngör Kaya, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:Havuzlarda yaşanan sağlık sorunları yaz mevsiminin başlamasıyla kendini göstermektedir. Bu nedenle insan sağlığını çok yakından ilgilendiren yüzme havuzlarının temizliği ve bakımı konusunda ilgili kurumlar denetimlerini bu dönemlerde daha da sıklaştırmalıdırlar. İşletmeciler tarafından havuzlara temizlik ve hijyen için atılan kimyasalların ?Havuz Kimyasalları Üretim ve İthal İşlemleri Sertifikası' alan firmalardan alınıp alınmadığına mutlaka dikkat edilmelidir. Yüzme havuzlarındaki su, içme suyu niteliğinde olmalıdır. Salgın hastalıklara sebep olmaması, yani mikroplardan arındırılmış olması gerekmektedir. Bu nedenle havuz kirliliğinin standartlara uygun, doğru kimyasal ve mekanik yöntemlerle yok edilerek insan sağlığına zarar vermesi engellenmelidir. Temiz ve kaliteli su temini sürekliliği için otomatik dozlama sisteminin ve elektronik kontrol kumanda ünitesinin havuzlarda bulundurulması zorunlu olduğundan havuzlarda bu sistemin olup olmadığı da detaylı olarak denetlenmelidir. Ayrıca havuzlarda mutlaka teknik elemanların çalıştırılması gerekmektedir'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber