Kaş'ta hanutçuluğa karşı önlemler artırılıyor

Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, ilçede hanutçuluğu önlemek için bazı kararlar alındığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Kapankaya, yaptığı açıklamada, ilçede tatil yapan turistlerin en çok şikayet ettiği sorun olan hanutçuluk konusunda önemli kararlar aldıklarını belirtti.

Kaş Belediyesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün MOBESE kameralarıyla hanutçuluk yapanların tespit edileceğini ifade eden Kapankaya, "İlçemizde kamu düzeninin sağlanması çok önemli. Hanutçular, ayakkabı boyacıları ve seyyar satıcılar turistleri rahatsız ediyor. Bu da ilçemizin ve ülkemizin imajını zedelemekte ve turizme zarar vermektedir. Aldığımız kararlar ile bu zararın engellenmesi amaçlanmaktadır" dedi.

Kaş ilçe sınırları içinde bulunan tüm ören yerleri ve tarihi eserlerinin civarlarında, caddeler, alışveriş yerleri, ve plajlarda hanutçuluk ve çığırtkanlık yapılmayacağını kaydeden Kapankaya, şunları söyledi:

"Restoran önünde görevi sadece turistleri işyerine yönlendirmek olan, fiili veya sözlü olarak hanutçuluk yapan kişiler hakkında yasal işlem yapılacak. Turist otobüsü geldiğinde mal veya hizmet satmak isteyen şahıslar otobüsün yanına gitmeyecek, eğer turist işyerine kendisi gelirse o zaman satış yapacak. Turistler ürün satmak için hiçbir şekilde sözlü ve fiili davranışlar ile rahatsız edilmeyecek."

Kapankaya, belirlenen yerlerde faaliyet gösteren esnafın malını yolu ve kaldırımı işgal edecek şekilde sergilemeyeceğini dile getirerek, "Alınan kararlara uymayanlar hakkında 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu gereğince kolluk görevlileri ve belediye zabıta görevlileri tarafından idari para cezası uygulanacak" dedi.

Muhabir: Adem Aydın / Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber