Virajı alamayan dolmuş, kaldırımda bekleyen yayaya çarptı

Başkent'te bir dolmuşunun kaldırımda bekleyen yayaya çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Virajı alamayan dolmuş, yayaya çarparak kaldırıma çıktı. Hızını alamayan dolmuş, bir işyerinin demir korumalarına ve ağaca çarparak durabildi.

Kaza, Altındağ, Kazım Karabekir Caddesi'nde akşam saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Keçiören'den Tandoğan istikametine gitmekte olan Bekir K. idaresindeki 06 J 1905 plakalı dolmuş, yol çalışması nedeniyle kapatılan Kazım Karabekir Caddesi'nden Aslanbey Caddesi'ne dönmek istediği sırada virajı alamayarak kaldırımda bekleyen Ali Pulat'a (46) çarptı. Hızını alamayan dolmuş, Pulat'ı aracın altında sürükleyerek bir iş yerinin demir korumalarına ve ağaca çarparak durabildi. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar, durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis, ikinci bir kaza ihtimaline karşı hemen çevrede güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahalelerini yaptı. Dolmuşun sürücüsü ve araçta bulunan bir yolcu yapılan ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ali Pulat ise sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen olay yerinde hayatını kaybetti.

Kaza nedeniyle parçalanan cesedin üzeri gazete ile kapatıldı. Savcının incelemesinin ardından ardından Pulat'ın cesedi, cenaze aracıyla Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Kaza nedeniyle kontrollü verilen trafik, beton bariyerlerin üzerine çıkan dolmuşun çevredeki vatandaşların yardımıyla çekiciyle kaldırılmasının ardından normale döndü. Kaza sonrası kaldırıma savrulan dolmuşun parçaları ile sürücüye ait olduğu öğrenilen tesbih dikkat çekti.

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber