MEB elektronik projelere standart getiriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, e-devlet sürecine katkı sağlayacak birimlerin elektronik projelerinde bir standardizasyonun sağlanması için birimlerin, hazırladıkları projeleri, en geç 11 Temmuz 2005 tarihine kadar vermeleri gerektiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 'E-Dönüşüm Türkiye Projesi Kısa Dönem Eylem Planı'yla, bilgi stratejisine dayalı olarak iş süreçleri ve bilgi ihtiyaçlarının analiz edilmesi ve uygun bir tasarım oluşturarak, gerçekçi maliyet tespiti ve fayda analizine dayandırılmasının esas alındığını belirtti. Çelik, böylece bilgi toplumuna geçiş sürecinin hızlandırılması, kamunun kendi içinde bilgi paylaşımının ve birlikte işlerliğin sağlanması, vatandaşlara, kamu kurum ve kuruluşlarına ve özel sektöre elektronik ortamda sunulacak entegre edilmiş hizmetlerin yaygınlaştırılmasının amaçlandığını ifade etti. Bu amaç doğrultusunda bakanlığın bilgi teknolojileri alanında son 2 yılda, MEB-E-Yatırım (MEBBİS) Projesi'nin büyük ivme kazandığını kaydeden Bakan Çelik, Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik ile ilgili olarak eğitim sektöründe yapılması gereken düzenlemelerin en kısa sürede yapılarak müzakere sürecinin kısaltılması, birliğe girişe ilişkin tüm hazırlıkların tamamlanması ve öğrencilerin AB ülkelerindeki öğrenciler ile rekabet edebilmeleri için elektronik projelerin bugünden başlatılması ve en kısa zamanda sonuçlandırılmasının önemine değindi.

Bakan Çelik, 2006-2008 yıllarını kapsayan ilk orta vadeli programın, Bakanlar Kurulu'nun kararı ile uygulamaya koyulduğunu hatırlatarak, bu programda kamuda iyi bir yönetişimin sağlanması için, 'E-Dönüşüm Türkiye Projesi' çerçevesinde etkin ve güvenilir bir e-devlet yapısının oluşturulacağını, e-devlet hizmetlerinin kullanımının yaygınlaştırılacağını, eğitim ve e-devlet yatırımlarına öncelik verileceğini vurguladı. Devletin yatırım programında, elektronik projelere öncelik verileceği ve bunun için gerekli ödeneğin sağlanacağını belirten Çelik, açıklamasına şöyle devam etti:
"E-devlet sürecine katkı sağlayacak, birimimize bağlı eğitim kurumlarında, elektronik ortamda yapılmasında fayda görülecek işlerin ve çalışmaların proje formatında hazırlanması gerekmektedir. Bakanlığımızın elektronik projelerinde bir standardizasyonun sağlanması hususunu da göz önünde bulundurularak bu projeler, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak ilgili birim tarafından proje formatına uygun olarak hazırlanacak. Hazırlanan projelere gerekli ödeneğin sağlanması amacıyla bu projeler, 2006 yılı yatırım programına teklif edilecek. Bu nedenle birimlerin, hazırladıkları projeleri, en geç 11 Temmuz 2005 tarihine kadar Araştırma Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı'na göndermeleri gerekir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber