Tokat'ta 3 kişinin öldüğü kazaya benzin sistemi sebep olmuş

Niksar-Reşadiye arası Kapıağzı köyü girişinde otomobilin dere yatağına devrilmesi sonucu 3 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı kazanın, aracın benzin sisteminden kaynaklandığı tespit edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazanın ardından konusunda uzman makine mühendisleri tarafından yapılan teknik inceleme tamamlandı. İncelemede, yazılı ve görsel basın yayın organlarında yer aldığının aksine kazanın aracın LPG sisteminden kaynaklanmadığı, otomobilde LPG olmadığı ortaya çıktı. İnceleme raporunda, ?Araçta yanmanın motor bölümünden başladığı ve akabinde patlama gerçekleştiği, alev yayılım hızı itibariyle yangının benzin sisteminden olabileceği tespit edilmiştir.? denildi.

Cihan'a konuşan MMO Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, kazada hayatını kaybeden sürücü Ali Danalıoğlu, annesi Emine Danalıoğlu ve kayınbiraderi Yaşar Hastaoğlu'na Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Kaza ile ilgili medyada yer alan haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyleyen Başkan Kadir Gürkan, ?Standart ve yönetmeliklere uygun, odamızın üyesi firmalar tarafından LPG'ye dönüştürülen araçlar, en az benzinli ve dizel araçlar kadar güvenlidir." dedi.

LPG tanklarının yıllık bakımları ve sızdırmazlık kontrollerinin düzenli olarak yapılmasını isteyen Gürkan, şöyle devam etti: ?Bu can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Son zamanlarda, araçların fenni muayenesinde idare tarafından yetkilendirilen muayene kuruluşlarının LPG'ye dönüştürülen araçların bakımlarını bu yönetmeliğe göre zorunlu yapılması gerekiyor. Ancak bazılarının ?sızdırmazlık kontrolleri raporu'nu aramayarak ?hafif kusur' olarak muayenesini yapması, bu kontrolle ulaşılmak istenen can ve mal güvenliği konusunda belirsizlik oluşturmaktadır.

Kazada yaralanan Hanife Danalıoğlu'nun tedavisi Niksar Devlet Hastanesi'nde sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber