Otobüsteki afişi gördü emniyete koştu

Mersin'de çocukları uyuşturucu bağımlısı olan bir baba, Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün belediye otobüslerine yapıştırdığı 'Madde Kullanımına Hayır' yazılı pankartı görünce polise giderek yardım istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOM Şube Müdürlüğü Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirliği'nin uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında sürdürdüğü çalışmalar devam ediyor. 'Yenigünbiz Projesi' çerçevesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, okullarda öğrencilere yönelik yapılan konferans ve toplantıların yanı sıra kent merkezinde toplu taşıma araçları olan belediye otobüslerine de uyarıcı ve bilgilendirici afişler yapıştırıldı.

Bu afişleri gören ve 2 çocuğu uyuşturucu bağımlısı olan bir baba, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek polisten yardım istedi. Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amir Vekili Mesut Öztürk ile görüşen çaresiz baba, 2 yavrusunun uzun süredir uyuşturucu kullandığını, korktuğu için bugüne kadar polise müracaata bulunmadığını söyledi. Ancak belediye otobüsündeki 'Onun Geleceği Sizin Ellerinizde Madde Kullanımına Hayır' yazılı afişi görünce buraya gelmeye karar verdiğini anlatan baba, çocuklarının bu illetten kurtarılmasını istedi.

İsmi açıklanmayan şahsın sorunlarını dinleyen Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amir Vekili Mesut Öztürk, hiçbir sosyal güvencesi olmayan babaya çocuklarının tedavi görebilmesi için öncelikle Yeşil Kart çakırması gerektiğini söyledi. Tedaviye 'psikiyatri bölümüne' giderek başlanması tavsiyesinde bulunan Öztürk, tedavi başladıktan sonra ilk olarak arkadaş çevresini ve ev adresini değiştirmesini, çocukların yalnız kalmamasını, hatta bakkala bile giderken yanında birilerinin olması önerisinde bulundu.

Eğer kişi tedavi görmek isterse ona herhangi bir cezai işlem uygulanmadığını vurgulayan Öztürk, kanunun ilgili maddelerini ise şöyle sıraladı; "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarına iştirak etmiş olan kişi, resmi makamlar tarafından haber alınmadan önce, diğer suç ortaklarını ve uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin saklandığı veya imal edildiği yerleri merciine haber verirse, verilen bilginin suç ortaklarının yakalanmasını veya uyuşturucu veya uyarıcı maddenin ele geçirilmesini sağlaması halinde, hakkında cezaya hükmolunmaz. Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi, resmi makamlar tarafından haber alınmadan önce, bu maddeyi kimden, nerede ve ne zaman temin ettiğini merciine haber vererek suçluların yakalanmalarını veya uyuşturucu veya uyarıcı maddenin ele geçirilmesini kolaylaştırırsa, hakkında cezaya hükmolunmaz. Bu suçlar haber alındıktan sonra gönüllü olarak, suçun meydana çıkmasına ve fail veya diğer suç ortaklarının yakalanmasına hizmet ve yardım eden kişi hakkında verilecek ceza, yardımın niteliğine göre dörtte birden yarısına kadarı indirilir. Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi, hakkında kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmaktan dolayı soruşturma başlatılmadan önce resmi makamlara başvurarak tedavi ettirilmesini isterse, cezaya hükmolunmaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber