Samsun'da engelli ve yaşlılar da bisiklet kullanabilecek

Samsun'un İlkadım Belediyesi, sağlıklı yaşama destek vermek için engelli ve yaşlı vatandaşlar için bisiklet uygulaması başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un İlkadım Belediyesi, sağlıklı yaşama destek vermek için engelli ve yaşlı vatandaşlar için bisiklet uygulaması başlattı. Temmuz ayı sonunda başlayacak Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi (SAMBİS) uygulaması sahil yolundaki terminalden başlayacak. Terminale konuşlandırılan bisikletlerin testini yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, proje ile bisiklet kullanımının yaygınlaşacağını söyledi.

Türkiye Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile proje sahibi İlkadım Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen ?Temiz Bir Gelecek ve Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Projesi' başlıyor. Çalışmalarda son aşamaya gelindi. Bandırma Vapuru ile Eğitim Fakültesi arasındaki 8,6 kilometrelik mesafede 6 istasyon, 160 adet park istasyonu bulunuyor. 110 adet bisikletle başlayacak olan proje kapsamında engelli ve yaşlı vatandaşlar, sahilde bisiklet sürümenin keyfini çıkaracak.

Türkiye'de benzer uygulamaları olan projede İlkadım Belediyesi, her istasyonda bir adet engelli bisikleti bulunduracak. Samsun Akıllı Bisiklet Projesi kapsamında toplamda 6 engelli bisikleti yer alacak. Temmuz ayı sonu itibariyle başlayacak proje için güvenli alternatif ulaşım imkanı sağlanacak. Ayrıca uygulamada engelli tasarımlı bisikletlerden engelli vatandaşların yanı sıra yaşlılar da yararlanacak.

SAMBİS projesinin dünya ölçeğindeki bisiklet projelerine göre daha üst düzeyde olduğuna dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ?Bisiklet kullanımını yaygın hale getirerek hem çevre hem de insan sağlığı açısından önemli bir faydayı sağlamış olacağız. Proje içerisinde engelli vatandaşlarımız için de bisikletlerimiz olacak. Bisiklet kullanmak isteyen her yaştan halkımız ücretini ödeyerek, belirli güzergah üzerinde veya şehir içinde dilediği gibi bisiklet kullanabilecek. Bisikletler, aynı zamanda hırsızlık olaylarına karşı GPRS aracılığıyla uydudan takip edilebilecek. Karadeniz'de bir ilki gerçekleştirmekten mutluluk duymaktayız." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber