Şanlıurfa Cezaevi'nde açlık grevi

ŞANLIURFA E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde, siyasi tutuklu ve hükümlüler tarafından 3 gün sürecek açlık grevi başlatıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cezaevinde adli tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu C- 15 koğuşunda 16 Haziran günü çıkan yangında 13 kişinin ölmesi ve 6 kişinin yaralanması, 18 Haziran'da Çocuk Koğuşu'nda çıkan yargında 48 kişinin dumandan etkilenmesini olaylarının ardından siyasi tutuklu ve hükümlüler açlık grevine başladı. Cezaevinde baskıcı uygulamaları protesto amacıyla başlatıldığı belirtilen açlık grevine kck soruşturması kapsamında tutuklu BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan da katılıyor. Ayhan avukatları aracılığı ile yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaşanan baskıcı, hukuksuz uygulamaları protesto etmek ve ölen 13 arkadaşımızın olayında sorumluluğu olanların yargı önüne çıkarılması amacıyla siyasi tutsaklar; 23-25 Haziran 2012 tarihleri arasında 3 günlük açlık grevi başlatılmıştır" dedi.

13 kişinin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu ancak cezaevindeki olumsuz koşulların düzeltilmesine ilişkin daha önce girişimlerde bulunduğunu da vurgulayan BDP'li Ayhan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"16.06.2012 tarihinde Şanlıurfa Cezaevi C-15 koğuşunda meydana gelen elim olaydan dolayı 13 insanımız yaşamını yitirmiştir. Bu kayıplardan dolayı büyük üzüntü ve acı duymaktayım. Özellikle cezaevi koşullarından kaynaklı yaşanan bu ölümlerin önüne geçmek maksadıyla cezaevinde bulunan biri olarak birçok kez ilgili yerlere şartların düzeltilip, sorunların giderilmesi için girişimlerde bulundum. Ancak onca çabaya rağmen bu ölümlerin önüne geçemedik. Burada bulunduğum süre içerisinde gerek cezaevi yönetimi, gerekse mahkumlarla sorunlarımızın giderilmesi için diyalog ve ikna esaslı çabalar saffettim. İlk yangından sonrada cezaevinin sükuneti ve sağduyunun hakim olması ayrıcada kimsenin zarar görmemesi için büyük bir çaba içerisinde oldum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber