Yatırımda MEMUR ZİHNİYETİ bu demek

Haber Giriş : 09 Temmuz 2005 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Özel İdaresi İstanbul Hizmetler İl Müdürlüğü'nün, 2004 yılında yatırım için aktarılan 20 trilyonluk kaynağı kullanmadığı ortaya çıktı.

Mega kent İstanbul'un sorunlarına kaynak aktaran İstanbul İl Genel Meclisi'nin 2004 yılı Hesap İnceleme Raporu devletteki çarpık işleyişi bir kez daha gözler önüne serdi. 704 trilyonluk bütçeye sahip İl Genel Meclisi'nin bu kaynağı aktardığı müdürlüklerin neredeyse tamamının proje üretmeden kendilerine verilen bütçeyi iade ettikleri ortaya çıktı. Bu kurumlar arasında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tek kuruş harcamayan il müdürlüğü olarak öne çıktı. Kurumun başına 2004 yılı Mart ayında Fevzi Yırtık getirildi. Sosyal Hizmet Uzmanı olarak 1985 yılında göreve başlayan Yırtık, 12 yıl müdür yardımcılığı yaptıktan sonra 2004 yılı başlarında İstanbul Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne atanmıştı. Kadıköy Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdür Yardımcısı iken bu göreve getirilen Yırtık'ın bir yılı aşkın süre oturduğu koltuğunda açılışlara ve törenlere katılma, evrak imzalama dışında hiçbir kalıcı proje bırakamadığı anlaşıldı.

20 TRİLYONU İADE ETTİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden sonra en büyük ikinci meclis sıfatını taşıyan İstanbul İl Genel Meclisi'nin kayıtlarına göre Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün emrine sunulan ve iade edilen 20 trilyonluk bütçe bir sonraki yıla devretti. Meclis onayıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün kullanımına sunulan 20 trilyonluk bütçenin sadece 1 trilyon 200 milyar lirasının harcandığı, bunun tamamının personel giderleri, araç gereç alımı için kullanıldığı olduğu anlaşıldı. Halen Göztepe'deki Çocuk Yuvası'nda görev yapan Yırtık, "Bütçeyi neden kullanmadınız?" sorumuza şu yanıtı verdi:

YOL YORDAM
"Her şeyin bir açıklaması vardır. 1 trilyon 200 milyar personel giderleri, araç gereç takviyesi için harcanmıştır. Elbette bütçenin tamamını harcayabilirdim ama harcamadım. Bu bütçenin kullanılmasının yolu yordamı bellidir. Bana 'neden harcamadın' diye sorarlarsa gerekli izahatı yaparım. Ben devlet memuruyum bu konularda bilgi veremem. Daha fazla da konuşmak istemiyorum."

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber