Altın Güvercin'de çıta yükseldi

Bu yıl 20'nci kez düzenlenen Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması, eski görkemli günlerine geri döndü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suada gibi İstanbul'un önemli mekanlarından birinde gerçekleştirilen muhteşem tanıtım kokteyli, meydan konserleri, ünlü sanatçıları ve görkemli final gecesiyle eski ritmini yakalayan Altın Güvercin, gelecek vaat eden sanatçıları yine Türk pop müziğinin gündemine sundu.

Hadise, Ferhat Göçer, Gülşen, Can Bonomo, Gökçe ve Zakkum grubunun verdiği meydan konserlerinde İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı büyük kitlelere ev sahipliği yaptı. Öte yandan 215 beste arasından ön jüri tarafından seçilen 10 eser, büyük finalde Türkiye'nin huzuruna çıktı. Yarışmada birinci olan Nermin Kurban ile ikinci Erdinç Erişmiş ve üçüncü Ayhan Çakar gibi çok yetenekli besteci ve yorumcuları Türk kamuoyu ile buluşturan Altın Güvercin'in kanat sesleri bu yıl daha net duyuldu.

Görkemli final gecesinin ardından bir açıklama yapan ve 5 gün süren Altın Güvercin etkinliklerini değerlendiren Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, bu yıl Altın Güvercin'in geçen yıllardaki başarılarının önüne geçtiğini söyledi. 20. yılı büyük bir gurur ve görkemli bir şekilde kutladıklarını kaydeden Altungün, şöyle konuştu: "Gerek yarışma gerek festival bölümlerinde bu yıl çıta iyice yükseldi. Altın Güvercin, Türk müzik sektörüne tekrar ciddi katkı koymaya başladı ve gerçekten çok ünlü isimleri Kuşadası'nda buluşturdu. Altın Güvercin yeniden eski cazibesine kavuştu. Kuşadası artık turizmle, müzikle, güzelliklerle anılıyor, olumsuzluklarla değil. Kuşadası'nın imajına büyük darbe vuran olumsuzluklara sünger çektik ve artık önümüze bakıyoruz. Tüm çabamız bunun için. Altın Güvercin'in kesintisiz olarak yıllar boyu Kuşadası semalarında kanat çırpmaya devam etmesini temenni ediyorum ve belediye olarak üzerimize düşeni yine yapacağız"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber