Alsancak sokakları yenilendi

Konak Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda 2 milyon TL harcanarak 40 yıl sonra çağdaş bir görünüme kavuşturulan Alsancak sokaklarında 27 Haziran Çarşamba günü sabahtan akşama kadar indirimli alışveriş şenliği yaşanacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aylardır süren çalışmalar nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan esnaf sokakların tamamlanmasının şerefine yüzde 10-50 arasında indirim uygulayacak. Konak Belediyesi de 'Alsancak açılıyor, alışveriş başlıyor' adı altında düzenlenen etkinlikler ile akşam 19.00'dan gece saat 23.00'e kadar çeşitli müzik gruplarının gösterilerinden oluşan bir program hazırladı.Vatandaşlar Avrupa'daki benzerlerini aratmayan sokaklarda hem indirimli alışveriş yapacaklar hem de her sokağın başında gerçekleştirilen mini konserler ile günün yorgunluğunu atacaklar. Belediye üç ayrı noktada macun, pamuk helva, kağıt helva ve limonata dağıtımı yapacak. Gül Sokak ve Meksika Sokak'ta saat 19.00'dan itibaren ?Anadolu'dan Dans Eden Kuklalar' ve ardından Salsa-Bachata grubunun şarkıları Kordon'dan esen imbat eşliğinde kulakların pasını silecek. Esnafın da tam destek verdiği şenliğe Flash Mob dans gösterisi damgasını vuracak. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın da meclis üyeleriyle birlikte katılacağı alışveriş etkinliğinde Trio müzik grubu, Sevinç Yurdem caz konseri ve ritim atölyesi nağmeleriyle şenliğe renk katacak. Tahta bacak Meksika Sokağı'nda vatandaşların arasında yürüyüşler yapacak, pandomim sanatçıları, balon şişirme ve yüz boyama animatörleri çocuklar ile ilgilenirken anne ve babaları gönül rahatlığı ile alışverişlerini tamamlayacak.

Canlı heykeller ise üç noktada alışveriş konseptli performanslar sergileyecek. Ayrıca kurulacak olan standlarda vatandaşlara yaşamın içinden kolaylıklar sağlayacak olan Konkart'ların dağıtımı yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber