Deniz uçağı Marmara'ya örnek

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği toplantıya katılmak için ilimize gelen belediye başkanlarına deniz uçağının çalışmalarını arazide gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Yalova, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale ve İstanbul'dan belediye başkanları, birliğin istişare toplantısı için ilimizde bir araya geldi. 104 belediye başkanının katılımıyla gerçekleşen toplantının ilk gününde konuklarına sunum yapan Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Körfezi'nin temizlenme çalışmalarını detaylı şekilde anlattı.

Başkan Karaosmanoğlu, yaptığı sunumda özellikle gemilerden gelen kirliliğin önlenmesinde deniz uçağının çok önemli rol üstlendiğini dile getirdi. Uçağın çalışmasını arazide görmek isteyen belediye başkanları, sistemle ilgili yerinde bilgi aldı. Başkan Karaosmanoğlu, Derince-Körfez sahiline iniş yapan uçakla ilgili belediye başkanlarına detaylı bilgi verdi.

İzmit Körfezi'ne giren gemilerden gelen kirliliğin deniz uçağı sayesinde tamamen engellendiğini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, ?'İlk günlerde yüksek oranda cezalar kestik, artık ceza kesilmiyor. Çünkü İzmit Körfezi'ne giren tüm gemiler, körfezin sahibi olduğunu, gerekli denetimlerin yapıldığını biliyor. Her gün körfez üstünde uçuş yapan uçağımız, yangınları da havadan tespit edip, anında müdahale etmemizi sağlıyor. Ben deniz uçağıyla denetim modelini Marmara Denizi'ne örnek gösteriyorum. Marmara genelinde böyle bir çalışmanın yapılmasını öneriyorum'' açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber