CHP'li heyet, işten atılan personel için THY ile görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak başkanlığındaki heyet, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile işten çıkarılan personel hakkında bir görüşme yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Erdoğan Toprak, ?Benim hem Sayın Topçu'dan hem de Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin'den edindiğim hava olumlu. Hiç kimseden uzlaşmaz bir tavır görmedim.? dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, İzmir Milletvekili Musa Çam ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'dan oluşan heyet, havacılıkta eylem yapma yasağını protesto ederek, grev yaptığı için işten çıkarılan 305 THY çalışanının durumunu görüşmek için THY Genel Müdürlük binasına geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen heyetin toplantısı yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Görüşmenin ardından CHP'liler, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali önünde eylem yapan personeli ziyaret etti. Basın mensuplarına görüşmeyle ilgili bilgi veren Erdoğan Toprak, Hamdi Topçu'nun, CHP'nin arabuluculuğundan memnuniyet duyduğunu söyledi. 305 personelin sorununun yargıya intikal ettiğini ifade eden Toprak, ?Benim her iki başkandan aldığım hava olumlu. Her iki başkanın da kendi tarafları hakkında düşündükleri vardır. Bu çok da normaldir. Uzlaşmaz bir tavır görmedim. Sendika başkanımızın, çalışan 305 kişi hakkındaki hassasiyetini saygıyla karşılıyorum. Bu noktada her iki taraf da CHP'ye olumlu yaklaştıkları için onlara teşekkür ederiz. Çalışanların emeği kutsaldır. Unutulmamalıdır ki THY ülkemizin bayrağını uluslararası arenada gururla taşıyan kurumumuzdur. Bunun farkındayız. THY'nin değeri, çalışanların sunduğu kaliteyle kabul görür. Süreci yakinen takip edeceğiz.? ifadelerini kullandı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu'nun yargıya intikal eden bir konuyla ilgili yorum yapmak istemediğini gördüklerini aktaran Toprak, ?Ben bunu doğal karşıladım. Yargıdan sonra iyi niyet önemli. Topçu'nun çalışanlar konusunda hassasiyetleri var.? diye konuştu.

CHP'nin ?grev yasağının kaldırılması ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nde yaptığı çalışmaları için teşekkür eden Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin de ?Amacımız, 305 arkadaşımızın işe iade edilerek, çalışma yaşamına yeni bir sayfa açmasıdır. Diğer arkadaşlarımız da böyle bir sorunun kendi başlarına gelebileceği endişesini yaşıyorlar. Bu sorun aşılırsa, THY marka imajını devam ettirecek.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber