Eyüp Can: Tasarım, tüm iş sektörlerini etkileme gücüne sahip

+1T Gazete Tasarım Günleri kapsamında gerçekleştirilen organizasyonun yedinci gününde Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, genç tasarımcı adaylarıyla bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazetelerin, okuyucunun duygularını etkileme amacı olması gerektiğine değinen Can, ?İnsanları etkilemek için de tasarım önemli bir araçtır. Yaptığınız tasarım işi, tüm sektörü ciddi bir şekilde etkileme gücüne sahip. Gücünüzün bilincinde, farkında olun. Çalışmalarınızı doğru ve objektif bir şekilde ortaya koyun.? dedi.

Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 400 genç tasarımcıyı bir araya getiren Zaman Gazetesi, +1T Gazete Tasarım Günleri kapsamında gerçekleştirdiği seminerlerle de işinde tanınmış tasarımcı ve gazeteciyi, genç tasarımcılarla buluşturmaya devam ediyor.

Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can genç tasarımcı adaylarıyla bir araya gelerek, öğrencilere tasarım hakkında bilgi verdi. Can, Radikal Gazetesi'nin manşetlerinden hazırladığı sunumla öğrencilere görsellik ve içerik ilişkisinin çok sağlam çalışması gerektiğini söyledi. Can, ?Habere giderken ben bu haberi nasıl sunacağım diye gözünüzde canlandırsanız eğer, önünüzde normalde görmediğiniz malzemeleri de görmeye başlıyorsunuz. O zaman da ortaya güzel işlen çıkıyor.? diye konuştu.

Can, ?Yaptığımız işlerde görselle, yazarak, başlıklarla okuyuculara o haberi hissettirmeliyiz. Roman ve hikaye okuma işinizin en önemli parçasıdır. Hayal gücünüzü geliştirmek istiyorsanız usta yazarları okumalısınız. Onların nasıl yaptığını görüyorsunuz ve sizde kendi yolunuzu bulmaya başlıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Gazete okuma alışkanlığının gelişen teknoloji ile yok olmayacağını, aksine bunun fırsat haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Can, insanların öteki varlıkları ilgi duyma ihtiyacını kaybetmediği sürece, gazetelerin de ortadan kalkmayacağını belirtti.

Can konuşmasını şu sözlerle tamamladı: ?Gazetelere ömür biçenler var. En son yapılan bir araştırmada İngiltere'de 2022 yılında, Türkiye'de ise 2036 yıllarında son gazetelerin basılacağını bildiriyorlar. Dijital medyadaki gelişim gazeteleri tehdit eden bir gelişim değil, aksine bunu bir fırsat alanı oluşturmalıyız. Gazetenin bizlere sunduğu imkanlarla, dijitalin bize sunduğu imkanlar karşılaştırılamayacak derecede farklıdır. Kağıtta yaptığımız işi, daha fazla malzeme varken bunu daha da iyi bir şekilde yapabiliriz.?

Programın bitiminde Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı, Eyüp Can'a plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber