Rektör Prof. Dr. Ersoy, üniversite vakfı için ADSİAD'dan destek istedi

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âdem Ersoy, üniversitenin eylül ayında öğretim üyesi ilanına çıkacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın tüm renklerini bünyesinde barındıracak vakıf ile farklı felsefe, düşünce ve yapıdaki kent dinamiklerini bir araya getirmek istediklerini belirten Ersoy, vakıf yönetimini de yine Adanalılara bırakacaklarını kaydetti.

Prof. Dr. Âdem Ersoy, Genel Sekreter Osman Arık ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez'i ziyaret etti. Üniversite bünyesinde sanayi müzesi kuracaklarını hatırlatan Ersoy, üniversite vakfı konusunda sanayici ve iş adamlarından destek beklediklerini ifade etti. Ersoy, ?İlgili sektörlerle entegre olmak ve Adanalılık bilincini geliştirmek istiyoruz. Adana'nın dinamikleri arasında köprü olmak için yola çıktık.? dedi.

ADSİAD Başkanı Sönmez ise Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile işbirliği yapmaya hazır olduklarına işaret etti. Adana'daki üniversitelerle halkın kaynaşmasının önemine değinen Sönmez, ?Üniversiteler kentten kopuk olmamalıdır. Kent insanı da üniversitelerimizin bir zenginlik olduğunun bilinciyle hareket etmelidir.? diye konuştu.

Yeni üniversitenin günün koşullarına göre yeni fakülteler açmasını isteyen Sönmez, bu şekilde ülkenin kazançlı çıkabileceğini ifade etti. Çukurova Üniversitesi ile Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin şehirdeki dinamikleri harekete geçirebileceğine inandığını aktaran Sönmez, ?ADSİAD eğitime özel önem vermekle birlikte katkı da sunmaktadır. Üniversitelerle işbirliği yapmaya hazırız.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber