58 KESK üyesi gözaltında.../ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve bağlı sendikalara yönelik 20 ilde yapılan KCK operasyonunda, aralarında genel başkan Lami Özgen'in de bulunduğu 58 kişi gözaltına alındı. Ankara'da 33 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında 10 kişi daha aranıyor.

Kamuda örgütlenme iddiası

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla harekete geçen Terörle Mücadele ekipleri İstanbul, Ankara, Aydın, Adana, Ağrı, Bitlis Sakarya, Hakkâri, Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Van, Siirt, Eskişehir, İzmir, Adıyaman, Mersin ve Diyarbakır'da 20 noktada KESK, Eğitim-Sen, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve bazı sendikaların çok sayıda yöneticisini gözaltına aldı. Operasyon, sendikalar içinde terör örgütü mensuplarının barındırıldığı, gerçekleştirilen terör eylemlerine paralel olarak şehirlerde gösterilerin düzenlendiği ve kamu çalışanları arasında örgütlenme faaliyetlerinin yürütüldüğü iddialarıyla yapıldı. Hakkâri, Adıyaman, Adana ve Diyarbakır'da bazı şüphelilerin evleri de arandı. Aramalarda bilgisayar ve bazı dokümanlara el konuldu. Gözaltına alınanlar Ankara'ya gönderildi.

Başkan düğünden dönüyordu

Bir akrabasının düğünü için Diyarbakır'a giden KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in aracı Silvan'da durdurularak, gözaltı kararı bildirildi. Özgen, Ankara'ya gönderilmek üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şube Sekreteri Erdal Turan, tatil yaptığı Antalya'nın Manavgat ilçesindeki SGK tesislerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında Sağlık-Sen Genel Sekreteri İzzettin Alpergin, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, eski Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Yunus Akıl, Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Metin Vuranok ile Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Lokman Özdemir ve Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek de bulunuyor.Operasyonların ardından pekçok ilde protesto gösterileri yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber