Mersin'de 'Havuz Temizliği' bilgilendirme toplantısı yapıldı

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı, ilçede bulunan havuzlu site yöneticilerine ?Havuz Temizliği' konulu bilgilendirme toplantısı yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mezitli Halk Eğitimi Merkezi'nde yapılan toplandıda İlçe Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Nasır Nesanır tarafından site yöneticilerine bilgiler verildi. Nesanır, kendileri için halkın sağlığının önemli olduğunu ve bunun için konulan kurallara uyulup uyulmadığının sıkı bir şekilde denetlendiğini söyledi. Havuz suları için kullanılan kimyasalların Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olması gerektiğinin altını çizen Nesanır, sözlerine şöyle devam etti:

?Havuz suyunun mikrobiyolojik ve kimyasal açıdan ayda bir analiz ettirilerek dosyalanması, havuzlarda uyulacak kuralların kayıtlı hale getirilerek afişler halinde kolayca görülebilecek yerlere asılması gerekir. Havuza girecek olan kişilerin sadece mayolarla havuza girmesi uygun olur. Havuza girişin tek noktadan olması önemlidir. Havuza girilmeden önce mutlaka duş alınması ve vücudunda yara, sargı ile görünür kir bulunanların veya herhangi bir bulaşıcı hastalığı olduğu bilinen kişilerin kesinlikle havuza girişi önlenmelidir.?

Site yöneticileri ise havuz sularının sağlığa uygunluk testlerinin daha makul bir bedelden yapılması, havuz operatörleri için Halk Eğitimi Merkezi'nin kurs açması ve havuzların giderlerinin düşürülmesi konusunda yardım talep ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber