Boya fırçasına öğretmen eli değdi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 19:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Viranşehir'de bir grup öğretmen, görev yaptığı okulu boyayıp yeni eğitim ve öğretim yılına hazırladı.

İlçenin en eski okul binalarından birine sahip olan Göl İlköğretim Okulu'nda öğretmenler, yaz tatilinde gönüllü olarak bir araya gelip okulun eksikliklerini gidermeye karar verdi.

Bu kapsamda aralarında kadın öğretmenlerin de bulunduğu 15 kişi, okulun dış cephe boyasını yapmak için çalışmalara başladı. Öğretmenler 3 günde boyanan okulun duvarlarını çizgi film kahramanlarının yanı sıra gölde yaşayan balık türlerinin resimleriyle süsledi.

Okulun duvarlarının bu şekilde daha ferah bir görünüm kazandığını belirten öğretmenler, bina içinde de ufak tefek onarım çalışması yaptı.

Göl İlköğretim Okulu'nun Resim-İş öğretmenlerinden Hasan Adsız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, okulun duvar boyalarının son dönemlerde yıprandığını fark ettiklerini söyledi.

Okul binasını öğrenciler için daha güzel bir görünüme kavuşturmak amacıyla kolları sıvadıklarını ve boya-badana işlerine başladıklarını aktaran Adsız, ''Arkadaşlarımızın bir kısmı daha önce boya fırçasını hiç eline almamış kişilerden oluşuyordu. Ancak çok keyifli bir ortamda çalıştık ve birbirimizin eksiklerini gidererek okulumuzu şık bir görünüme kavuşturduk. İnanıyorum ki bu çalışmaları öğrencilerimiz de beğenecek. Talep gelirse diğer okullardaki benzer çalışmalara da yardımcı olabiliriz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber