5 yıldır atama bekleyen öğretmen 'Atanamadım' adlı kitap yazdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun'un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde yaşayan ve 5 yıldır atanmayı bekleyen öğretmen adayı Evren Orkun Şen, ?Atanamadım? adlı yazdığı ilk kitabı için dağıtım ve imza günü düzenledi.

Görele Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen imza gününe Görele Belediye Başkan vekili Nurettin Emanet, Başkan Yardımcısı Yunus Gülşen, Beykoz eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Yazar Ali Bilir, Eğitimci-Yazar Fahri Şirin Eski Petrol-İş Genel Başkanı İsmail Topkar ve çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen kitap dağıtım ve imza programında mini bir konser veren ?Siskar? müzik grubu yöre türküleriyle programa katılan davetlilere unutamayacakları bir gece yaşattı.

Atanamayan öğretmenlerin ve kendisinin yaşadıklarını dile getirdiği kitabını anlatan Evren Orkun Şen, ?Duygularımızı ancak bir kitapla yansıtabilirdik. Benimle aynı kaderi paylaşan öğretmen arkadaşlarımız sokaklara indi, pankart açıp, yürüyüş yaptılar, bağırıp, çağırdılar ama seslerini duyuramadılar. Ben de sesimizi en iyi duyurma yönteminin bir kitap olacağını düşündüm.

Bu kitapta atama beklerken nişanlanan ve atanamadıkları için ayrılan sevgililerin, okuldan mezun olduktan sonra dershane kapılarında yıllarını harcayan öğretmenlerin, dershane öğretmenlerinin, ücretli öğretmenlerin, bunalıma girip intihar eden öğretmenlerin hayat hikayeleri yer almakta? dedi.

Şen, yazdığı kitabı başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gönderdiğini ifade ederek ?Okurlarsa eminim ki sokağa inen öğretmenlerin anlatmaya çalıştıklarından bizi daha iyi anlayacaklardır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber