Vali Kıraç: Kurallar ülkesiyiz, herkes istediği gibi gürültü yapamaz

İzmir Kordon'da bulunan 18 işletmeye, gürültü sınırını aştıkları için kapatma cezası verilmesine, Vali Mustafa Cahit Kıraç açıklık getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürültü kirliliği konusunda gerekli yönetmeliklerin bulunduğunun ve herkesin buna uyması gerektiğinin altını çizen Kıraç, "Eğer gürültü kirliliği ölçüm kontrollerini aşan olaylar tespit edilmişse gereği yapılmıştır. Biz kurallar ülkesiyiz, herkes istediği gibi davranamaz. İnsanları da rahatsız etmeden eğlenmeyi bilmeliyiz. Dün Çeşme için bir toplantı yaptım. Biz, dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir şehiriz.

EXPO bir dünya projesi, dolayısıyla bizim burada, özellikle yerli ve yabancı turizmin gözbebeği olan bir noktada gelişigüzel davranışlarla dünyaya kötü örnek olacak malzeme vermememiz lazım. Herkesin kurallara uyması lazım. Hem işletmeler hem de yörenin sakinleri açısından." dedi.

Yedi aydır Türkiye'de görev yapan Kolombiya'nın Ankara Büyükelçisi Fernando Panesso Serna'yı makamında kabul eden Vali Kıraç, EXPO çalışmaları kapsamında yurtdışında bulunduğunu, gürültü konusundaki şikayetleri yakından takip edemediğini söyledi. Buna rağmen oturmuş bir devlet yapısı bulunduğu için yetkililerin, kanunların verdiği ölçüde görevlerini yerine getirdiğini vurgulayarak, herkesin kurallara yuması gerektiğini anlattı.

Büyükelçi Serna ise İzmir'e, EXPO 2020 konusunda gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber