Trabzon Valisi Kızılcık: Patlamayı terör saldırısı olarak değerlendiriyoruz

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı önünde meydana gelen patlamada terör saldırısından şüphelendiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Kızılcık, Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığına yaklaşık 20 metre mesafedeki çöp kutusuna askerlerin çöp attığı sırada meydana gelen olayın, ilk belirlemelere göre uzaktan kumandalı bir patlayıcı ile gerçekleştirildiğinin belirlendiğini söyledi. Patlamanın, askerlerin çöp konteynerine çöpü döküp dönüşe geçtiği sırada meydana geldiğini hatırlatan Kızılcık, ?Patlama sonucu 1'i ağır, 2'si çok hafif olmak üzerene 3 askerimiz yaralandı. Yaralı askerimiz şu anda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. En büyük temennimiz olayda can kaybının olmaması. Yaralı askerimiz de inşallah en kısa zamanda hayatını devam ettirecektir.? dedi.

Olayın şeklinin terör örgütünün kullandığı yöntemleri akıllara getirdiğini vurgulayan Kızılcık, ?Uzaktan kumanda ile patlatma, terör örgütünün de bu yöntemi kullandığını biliyoruz. Bu şekilde olabileceğini değerlendiriyoruz. Şu anda kesin bir kanıtımız yok. Tek patlayıcı, patlayıcının ne olduğu belli değil.? diye konuştu. Vali Kızılcık, uzman ekiplerin olayla ilgili incelemelerini sürdürdüğünü, kesin sonucun da incelemelerin ardından netleşeceğini dile getirdi.

Öte yandan Vali Kızılcık, daha sonra, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi ile Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmekte olan yaralı askerleri ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber