Kur'an okuma Türkiye ikincisi Artun: Eğitimimi hafızlıkla taçlandırmak istiyorum

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kahramanmaraş'ın Afsin ilçesinde yapılan Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuma yarışmasında Türkiye ikincisi olan Tavşanlı Merkez Kavaklı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Havva Artun, aldığı Kur'an eğitimini hafızlıkla taçlandırmak istediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarışmalar için aldığı eğitimin yanında 2 aydan bu yana hazırlık yaptığını ve derece alacağını hissettiğini söyleyen Havva Artun, "Benden önce ilçemizden finallere giden Fatma Uslu arkadaşımız Türkiye üçüncüsü olmuştu. Rabbim, bana ikincilik nasip etti. İnşallah önümüzdeki yıl ilçemizden finallere giden bir kardeşimiz Türkiye birincisi olur. Kavaklı Kur'an Kursu'nda planlı ve disiplinli bir çalışma ortamı var. Zamanımızın belli kısmını sosyal aktiviteler için ayırıyoruz. Bundan sonraki hedefim hafızlık eğitimi olacak. Beni yarışmalara hazırlayan hocalarım ve desteğini esirgemeyen ailem ile İlçe Müftümüz Mecit Amil Bey'e çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Havva Artun, ailesi ve öğretmenlerini makamında kabul eden Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil, ?İlçemizde 21 tane Kur'an kursu var. Kurslarımızda 703 öğrencimiz eğitim öğretim gördü. Hafızlık yapan 77 öğrencimiz var. 54 öğrencimiz Kavaklı'da hafızlık yapıyor. Yarışmanın seyri ise Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Kur'an kurslarımızda 20 yaş altı ve 20 yaş üstünde olmak üzere 2 ayrı kategoride yapıldı. Kur'an-ı Kerim-i güzel okumada ilçe, il ve bölge finallerini başarıyla geçen kızımız Afsin'de yapılan finallerde Türkiye ikincisi olarak bizleri mutlu etti. Başarının 3 ayağı vardır. Başarıda; aile, öğrenci ve öğretmen vardır. Havva kızımızı ve onu yetiştiren öğretmen ve ailesini tebrik ediyorum.? dedi.

Yaz Kur'an kurslarına gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını ve kurslarda ciddi bir eğitim verildiğinin altını çizen Amil, "Kur'an'ı Kerim'i Allah (cc)'ın, Hz Muhammed (sav)'e vahyettiği şekilde öğretmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kur'an eğitimine sahip çıkan ve bu kurumlara maddi, manevi destek sağlayan tüm vatandaşlarımıza müteşekkiriz." şeklinde konuştu.

Öte yandan AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Demir de Havva Artun'a başarı dileyerek altınla ödüllendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber