Kayserili seyyahlar yola çıktı

Kayseri'den 'Seyyah Ulu Çınar' projesi kapsamında 2 bin genç, 4 ayrı ile yapılacak gezi için uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan gençler, kendileri için hazırlanan otobüslere binmeden İl Müdürü Mehmet Metin Özen ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Özen yakından ilgilendiği gençlere 'hayırlı yolculuklar' dileğinde bulundu.

Proje hakkında bilgiler veren Mehmet Metin Özen, "Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı bu projede bakanımızın talimatlarıyla, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak amaçlıyor. 2012 Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında gençlerimizin yaşadıkları illerden ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamayı amaçlayan 'Seyyah Ulu Çınar' projesi, bugün burada hayata geçiyor. İlimizi temsilen 2 bin öğrencinin ülkemizin diğer illerine gidiş-dönüşü, yeme-içmesi ve barınması da devlet tarafından karşılanmaktadır." dedi.

"Bu, yola çıkan ilk kafilemiz." diyen Özen, "Bundan sonraki süreçte de projeye dâhil olmak isteyen öğrenciler bilgisayar ortamında www.seyyah.gsb.gov.tr adresine girerek kayıtlarını yapıp, kayıt sonunda alınacak olan veli izin belgelerini kimlik fotokopileriyle birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü'ne getirmeleri gerekmektedir." diye konuştu.

Kayserili gençlerin 4 gün boyunca Türkiye'nin dört bir yanını gezme ve tanıma fırsatı bulacağını hatırlatan Özen, "Seyyah Ulu Çınar projesi kapsamında Kayserili gençlerimiz; ilk etapta Çorum, Samsun, Gaziantep, Hatay illerine olmak üzere 26 Haziran?2 Eylül 2012 tarihleri arasında bayanlar ve erkekler ayrı ayrı değişik illere götürülüp getirileceklerdir. Bu çok önemli bir proje ve aynı şekilde bu illerden de Kayseri'ye gelecekler ve onlarda buradaki tarihi kültürel mirası yerinde görme fırsatı bulacaklardır. Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilerimizi de Kayseri misafirperverliğiyle en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber