Yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklara spor eğitimi de verilecek

Gençlik ve Spor bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Alanya'da Kur'an kurslarına katılan öğrencilere spor eğitimi de verilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile müftülük yetkilileri bir araya gelerek ilçede bulunan cami ve Kur'an kurslarına katılan öğrencilerin spor eğitimine alınması için çalışma başlattı. 300 civarında yaz Kur'an kursuna katılan 7-18 yaş arasındaki öğrencilere yaz spor okullarında eğitim verilecek.

Alanya Müftü Vekili Nazif Fethi Yalçınkaya, insanın bir maddi bir de manevi yönü olduğunu belirterek, sporun fiziksel olarak gençlere katkı sağlayacağını dile getirdi.

Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak da gençlerin sporla tanışmasını sağlayacak bu projenin 29 Haziran'da başlayıp, 17 Ağustos'a kadar devam edeceğini söyledi. Spor okullarına katılan öğrencilerin lisanslı sporcu da olabileceğini belirten Tamrak, "İlçe Müftülüğü bu konuda tanıtım çalışmaları yapacak. Katılım ve kayıtlar alınacak. Bu proje çerçevesinde spor kulübü olmayan il ve ilçe müftülüklerinin de spor kulübü kurması sağlanacak." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber