Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kabaoğlu açıklaması

Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, "Gıda maddelerinin hijyenik şartları uygun iş yerlerinde eğitimli kişiler gözetiminde üretilmesi, ambalajlanması ve belirtilen muhafaza koşullarında satışa sunulması, yasal zorunluluktur" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kabaoğlu, yaz aylarıyla birlikte sıklıkla meydana gelen gıda zehirlenmelerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, hastalığa yol açabilecek bakterilerin 5 ila 65 derece arasında çoğaldığını belirterek, bu sıcaklık aralığında bekletilen yemeklerin hızlı bir şekilde bozularak zehirlenmelere yol açtığını vurguladı.

Gıdaların ortalama 0-4 derece arasında muhafaza edilmesi gerektiğine dikkati çeken Kabaoğlu, açıklamasında şu uyarılarda bulundu:

"Gıdalar pişirildikten sonra 65 derece ve üzerinde sıcakta ikram edilmelidir. Bu doğrultuda özellikle yaz aylarında yapılan sünnet ve düğün cemiyetlerinde ikram edilen yemeklerde kullanılacak gıda bileşenlerinin ambalajlı, etiketli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan ruhsatlı olması ve fatura ile satın alınması gereklidir.

Tavuk etlerinin ambalajlı ve etiketli, kırmızı etlerin ise mezbaha damgalı olması, son tüketim tarihlerinin geçmemiş olması, satın alınan etlerin mutlaka etiketinde belirtilen soğuk ortamda nakil ve muhafaza edilmesi, eksi 18 derecede dondurulmuş gıdaların buzdolabında çözdürüldükten sonra tekrar dondurulmaması gerekiyor."

Kabaoğlu, bu hususlara mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, kurallara uymayan cemiyet sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunulacağını kaydetti.

Muhabir: Onur Orhan

Yayıncı: Murat Paksoy

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber