UYAP'a dünya çapında ödül

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 19:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Adalet Bakanlığı, "BM Kamu Hizmetleri Ödülünde", UYAP SMS Bilgi Sistemi ile birincilik, UYAP Bilişim Sistemi ile ikinciliğe layık görüldü.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Adalet Bakanlığı'na, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından iki ödüle birden verildi.

BM Kamu Hizmeti Gününün 10. yıl dönümünde BM Genel Kurulu'nda düzenlenen ödül töreninde, ''2012 BM Kamu Hizmetleri Ödülünde'', Adalet Bakanlığı, ''Kamu hizmetlerinde yolsuzluk ile mücadele'' kategorisinde ''Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) SMS Bilgi Sistemi'' ile birincilik ödülünü, ''Devlet yönetiminde bilgi yönetimini ilerletme'' kategorisinde ise ''UYAP Bilişim Sistemi Bilgi Yönetimi Modülüyle'' ikincilik ödülünü kazandı.

Törende aralarında Türkiye'nin de bulunduğu toplam 29 ülkeden, 44 kamu kurumu çeşitli kategorilerde ödüle layık görüldü. Türkiye, ilk kez başvurduğu BM Kamu Hizmetleri Ödüllerinde iki ödül birden aldı. Törende, BM e-Devlet Özel Ödülleri de sahiplerini buldu.

Ödül töreninin ardından gazetecilere açıklama yapan Müsteşar Yardımcısı Mustafa Erol, UYAP'ın 10 yılı aşkın süredir Türkiye'de yargı sisteminde otomasyonu, bilgi yönetimini gerçekleştirdiğini belirterek ''Bu alanda (BM'de verilen ödül) 15. ve 16. ödül oluyor bizim aldığımız, bunların 10 tanesi yurt içinde, diğerleri de yurt dışında alınan ödüller, Avrupa'da da birinciliklerimiz var'' dedi.

Erol şunları kaydetti:

''Özellikle birincilik alanında aldığımız ödülümüz yolsuzluğun önlenmesiyle ilgili, ödülü SMS bilgi mesajlarıyla ilgili faaliyetimizden dolayı aldık. İkincilik ödülümüz de devlette bilgi yönetimiyle ilgili. Her ikisi de önemli kategoriler. UYAP'ın Türkiye'nin dört bir yanında faaliyete geçmiş olması ve vatandaşlara en iyi şekilde yargı hizmetinin sunulmasında katkı sağlaması nedeniyle böyle bir ödüle layık görülmüş olması bizi mutlu etmektedir.''

Adınız:

E-posta adresiniz:

Göndereceğiniz kişinin eposta adresi:

Mesajınız:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber