OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu'na ziyaret

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, 5. Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte 35 metre kareye ulaşan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin Türkiye'nin en büyük OSB bölgesi olduğunu bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nakıboğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Hava ve Harp Akademisi müdavimleri, Hava Pilot Kurmay Albay Recep Ünal ve Tümgeneral Metin Güvak'ın önderliğinde sanayi bölgesini ziyaret ettiklerini belirtti.

Ziyarette heyetle toplantı yaptıklarını ve onların sanayi bölgesini yakında tanıma fırsatı bulduklarını dile getiren Nakıboğlu, şunları kaydetti:

"5. Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte 35 milyon metre kareye ulaşan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye'nin en büyük OSB bölgesi olmuştur. Denize kıyısı olmayan ilimiz, tarımsal alanı da yetersiz kaldığından, sanayiye adım atmış, devlet yatırımı da olmadığı için, Ortadoğu ülkelerine uzanan ticaret yolunun geçiş noktası olmuştur."

Nakıboğlu, tarihten bugüne gelen ticari ruhun, girişimciliği, üreticiliği ve mücadeleciliğiyle bugünlere geldiğini anlatarak bugün itibariyle OSB'de aylık 270 milyon kilowatt saat ile elektrik, 23 milyon metre küp doğal gaz tüketildiğini anlattı.

Nakıboğlu, 90 bin işçi istihdamı gerçekleştiğini ve 5. OSB'nin de tamamen faaliyete geçmesiyle de birlikte 150 bini geçeceğini belirtti.

Müdavimler daha çok Nakıboğlu'na savunma sanayi için Gaziantep OSB'sinin neler yaptığı ve neler yapacağı konusunda sorular yöneltti.

Ayrıca Gaziantep OSB'nin yapmış olduğu çalışmalarla diğer OSB'lere örnek olduğundan bahsederek son yıllarda yapılan altyapı çalışmalarıyla birlikte elektrik dağıtımında sıfır kaçak ve sıfır kayıp yaşandığını daha da önemlisi yüzde 100 tahsilat yapıldığını aktardılar.

Türkiye'de ilk defa bir meslek yüksekokulunun OSB içerisinde 3 teorik 2 gün pratik eğitim yapılarak eleman ihtiyacını bu şekilde karşıladığını ileten Nakıboğlu, "Yapılan bu okul o kadar faydalı ve doğru bir yatırım oldu ki şimdi bin 200 öğrenci kapasiteli 400 yataklı Endüstri Meslek Lisesi yapımı için inşaat çalışmalarına başladık. İnşaat tamamlandıktan çalışanlarımız için kreş çalışmasına da başlayacağız" dedi.

Heyet, daha sonra sanayi bölgesi içerisinde faaliyet göstermekte olan makine firmasını ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Mehmet Öztaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber