Konut-İş Genel Başkanı Kayhan açıklaması

Konut-İş Sendikası Genel Başkanı Alican Kayhan, "Kapıcı ve kaloriferciler zor şartlar altında çalışıyor ve haklarını yeterince alamıyor" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayhan, Kars, Ardahan ve Iğdırlılar Kültür Dayanışma Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, sendika olarak, konut alanında çalışanları bir araya getirmek ve haklarını korumak için gerçekçi bir şekilde çalışma yaptıklarını söyledi.

Başta İstanbul olmak üzere birçok bölgede, binlerce kapıcı ve kalorifercinin yasal haklarının elinden alındığını savunan Kayhan, "SGK ve İş Yasası kapsamına alınmayanları ilgili yerlere bildirip, haklarını arayarak sigortalarının yapılmasını sağladık. Sendikamızın yardımıyla emekli olan arkadaşlarımız da oldu" diye konuştu.

Zaman zaman apartmanlarda yaşanan hırsızlıklar nedeniyle, kapıcı ve kalorifercilerin suçlandığını dile getiren Kayhan, şunları kaydetti:

"Hatta haksız yere suç yüklenip, cezaevine atılan olmuştur. Kapıcı ve kaloriferciler zor şartlar altında çalışıyor ve haklarını yeterince alamıyor. 12 Eylül ürünü olan 634 Sayılı Kat Mülkiyet Kanunu'na eklenen 2814 sayılı yasanın ek ikinci maddesine göre, yönetici bir ihtar çektiğinde 15 gün içinde hiç bir yasal ve sosyal hakları verilmeden karda kışta emekçiler sokağa atılıyor. Bütün bunlar demokrasinin yüz karasıdır. Konuyla ilgili düzenleme bekliyoruz."

Muhabir: Gamze İspirli / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Murat Taydaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber