Diyarbakırlı şehit, Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Hakan Köçin, memleketi Diyarbakır'da Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İran sınırındaki Uzunsırt köyü kırsalında sabah saatlerinde operasyona çıkan askerlerle bir grup PKK'lı arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Hakan Köçin'in Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Üçtepe köyünde bulunan baba ocağına ateş düştü. Kazım Köçin'in 9 evladından biri ve nişanlı olan Jandarma Er Hakan Köçin'in cenazesi, askeri helikopterle Diyarbakır'ın Bismil ilçesine getirildi. Şehit erin naaaşı, Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı'nda yapılan törenin ardından cenazesi ambulansla Üçtepe Köyü Camii'ne getirildi. Kürtçe ağıtlarla karşılanan şehit cenazesi, camide kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Şehit cenazesinin camiye getirilişi ve mezarlığa götürülüşü sırasında aile fertleri ve yakınları fenalık geçirdi. Üçtepe Köyü Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından köylülerin omuzlarında mezarlığa taşınan şehit cenazesi, gözyaşları ve Kürtçe ağıtlar arasında toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber