'4. Uluslararası portakal çiçeği sanat kolonisi'

Sanata ve sanatçıya destek vermek amacıyla 14 ülkeden ressam, heykeltraş ve taş ustalarından oluşan 44 sanatçının katılımıyla Sapanca'da gerçekleştirilen "4. uluslararası portakal çiçeği sanat kolonisi" sona erdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 22:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sapanca Doğapark'ta etkinliğin tamamlanması dolayısıyla düzenlenen kokteylde, AA muhabirine açıklama yapan organizasyonun düzenleyicisi Ahmet Şahin, bu yıl 4'sü düzenlenen etkinliğe, Almanya, Hollanda, Makedonya ve Kazakistan gibi ülkelerden sanatçıların katıldığını söyledi.

Şahin, "14 ülkeden 44 sanatçının katılımıyla bu yılki organizasyonumuzu tamamladık. Amacımız sanata katkıda bulunmaktan ibaret. Her yıl burada üretilen eserleri İstanbul ve Ankara'da da sergiliyoruz. Sanatsever halkımızla bu eserleri buluşturuyoruz" dedi.

Gelecek yıllarda organizasyonun genişleyerek devam etmesini arzuladıklarını belirten Şahin, "Yaklaşık 21 gün sanatçılarımız çalışarak bu eserleri ürettiler. Ticari bir gayemiz yok. Bu organizasyon tamamen sanata ve sanatçıya destek olmak için yapılıyor. Yabancı ülkelerden gelen misafirlerimiz ülkemizden çok güzel duygularla ayrılıyorlar. Ülkemizi tanıma fırsatı buluyorlar" şeklinde konuştu.

Sapanca Kaymakamı Osman Sarı da Sapanca'nın kültürel açıdan gelişkinliğini ortaya koyan projelere ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Muhabir: Veysel kara

Yayıncı: Murat Paksoy

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber