Yenipazar İlçe Müftülüğü personeli için yüzyüze vaaz semineri düzenlendi

Yenipazar İlçe Müftülüğü personeline yüz yüze vaaz etme becerilerini geliştirmek, cami hizmetlerinde etkin ve verimliliği artırmak amacıyla hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenipazar İlçe Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik olarak hazırlanan "Yüz Yüze Vaaz" projesi kapsamında verilen "Vaizlik Hizmet İçi Eğitim Kursu" din görevlilerinden yoğun ilgi gördü.

Yenipazar ilçesinde daha önce merkezi sistemden verilen vaazların kademeli olarak kaldırılması nedeniyle bundan sonra camilerde cemaatlere yüz yüze vaazlar verilecek olmasından dolayı seminerler düzenlenirken, kursa Yenipazar Müftülüğüne bağlı olarak görev yapan 30 imam hatip ve 8 müezzin katıldı.

Seminere katılan din görevlilerine, irşat yöntemi olarak vaaz ve hitabet, vaazlarda Kur'an ve sünnetten yararlanma, vaaz ve irşatta etkili iletişim, vaaz örneği, sunumu ve benzeri konularda hem teorik hem de uygulamalı görsel sunumların yapıldığını belirten İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, yapılan bu hizmet içi eğitim kursunun her haliyle topluma yarar sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Seminer ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından merkezi vaazın sona erdirilmesi ve yüz yüze vaazın yaygınlaştırılması hedeflenmekte olduğunu belirten Mustafa Aydın, ?Yenipazar ilçemizde görev yapan din görevlilerimize vaizliğin temel esas ve prensiplerinin yanı sıra etkili ve verimli vaaz verme sanatını öğretme çabası içerisindeyiz. Bu kursun hedefine ulaşması için de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İlçemiz merkez ve köylerinde görev yapan din görevlilerimizin, halkımızla daha yakın diyalog içinde olması, örnek davranışlar sergilemeleri ve kişiler arası ilişkiler de daha uyumlu ve bilgi donanımı yönünden de tam olmaları gerekiyor. Bu amaçla açmış olduğumuz kurslarda İmam-Hatiplerimiz eksik bazı bilgilerini tamamlamakla birlikte dini konuların halka izah edilmesinde farkı yöntem ve örneklendirmeler konusunda da çeşitli bilgiler verildi? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber