Erdoğan 'Hürkuş'un kokpitine oturdu/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye ile yaşanan uçak krizi sıcaklığını korurken, Başbakan Tayyip Erdoğan, ilk yerli uçağın kokpitine oturarak önemli bir mesaj verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, ilk yerli uçak projesi HÜRKUŞ'un tanıtımı için yapılan törende kokpite oturdu, uçağı inceledi. Daha sonra da uçağın içinden giydiği uçuş montuyla gazetecilere poz verdi.

TAI TUSAŞ Havacılık ve Uzay Günü dolayısıyla Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Tesisleri'nde, ''Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı'' HÜRKUŞ'un hangardan çıkarılış töreni yapıldı.

Kokpitte verdiği poz ve uçağın hangardan çıkarılması için seçilen zamanın dikkat çekici olduğu yorumlarına ise "Daha önceden planlanmıştı" yanıtını verdi.

Erdoğan, yerli uçak, insansız hava aracı ile helikopterlerin kendisini heyecanlandırdığını ve duygulandırdığını belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye artık kendi özgün tasarımıyla ürettiği uçağın mutluluğu içinde. Yerli uçak için ilk adımı atmış bulunuyoruz. İnsansız hava aracını bugün izlemiş olduk. Atak helikopteri de seri üretime başlamış durumda. Bunun yanı sıra deniz fırkateyn ve denizaltı gibi üretimler olmuştu. Bugün bizim için çok önemli bir gün. Göktürk uydusu da çok önemli bir proje. Bunlar Türkiye'nin nerelerden nerelere geldiğinin göstergesi."

Erdoğan: Hürkuş töreni aylar öncesinde planlandı, Suriye olayı tevafuk

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tamamen Türk mühendisler tarafından üretilen eğitim uçağı Hürkuş'un hangardan çıkarılması töreninin Suriye tarafından Türk uçağının düşürülmesi sonrasında gerçekleştirilmesinin bir tevafuk olduğunu söyledi. Törenin günler değil aylar öncesinden planlandığını belirten Erdoğan, "Planlanmış bir törendi. Diğeriyle bir tevafuk oldu. Günşer değil aylar öncesinden planlanmış bir törendi." dedi.Hürkuş'un hangardan çıkarılması töreninden sonra alanda Hürkuş'a binen Erdoğan, ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Atak helikopterlerde seri üretime başlandığını haber vere Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye savunma sanayinde projelerini hayata geçiriyor. Daha önce denizde üretimini yapmaya başlamıştı, denizaltı ve fırkateynlere varıncaya kadar. Bugün bizim için çok çok anlamlı. Göktürk uydusu ayrıca anlamlı ve hayati bir proje. Bunlar Türkiye'nin nerelerden nereye geldiğini göstermesi açısından önemli. Ankara'yı savunma sanayinin merkezi haline getireceğimizi söylemiştik. Bu tesisler en güzel ispatıdır, açık ve net ispatıdır. Çalışmalar büyüyerek daha da devam edecek."

Erdoğan, törenin Suriye tarafından Türk uçağının düşürülmesinden sonra planlanıp planlanmadığının sorulması üzerine "Daha önceden planlanmış bir törendi. Diğeriyle bir tevafuk oldu. Günler değil aylar öncesinden planlanmış bir tören." dedi. Erdoğan, duygulanıp duygulanmadığını soran gazeteciye "Aynen kendinize de sormanız gereken bir soru." cevabını verdi.

Türkiye, dünyanın her ülkesinin kendisinden emin olacağı bir devlettir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hiçbir ülkenin güvenliğini tehdit etmiyoruz. Türkiye dünyanın her ülkesinin kendisinden emin olacağı bir devlettir. Barışı korumak, istiklalimizi korumak, birliğimize yönelik her tehdidi bertaraf etmek, yani savunma için yatırım yapıyoruz." dedi.

Erdoğan, tamamı Türk mühendisler tarafından üretilen eğitim uçağı Hürkuş'un hangardan çıkartılması töreninde yaptığı konuşmada, "Bizim hiçbir ülkenin topraklarında asla ve asla gözümüz yok" ifadelerini kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir ülkeye karşı hasmane bir tutumda sergilemediklerini belirtti. Erdoğan, "Hiçbir ülkenin güvenliğini tehdit etmiyoruz. Türkiye dünyanın her ülkesinin kendisinden emin olacağı bir devlettir. Ama bize yönelik saldırı ve tehditlere karşı da var olan gücümüzle ve tarihten aldığımız güç ve ilhamla cevap verip gerekeni yapmakta tereddüt etmeyiz." dedi.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerleyeceğini söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz her türlü illegal yapılanmaya, halkın gözünde meşruiyetini yitirmiş çete devletlere, Türkiye'nin büyüklüğünü test etmek isteyen ülkelere hadlerini bildirmekten asla kaçınmayız. Büyük devletlerin düşmanları, hasımları, kıskananları, çekemeyenleri olur. Uçağımıza, askerimize, bayrağımıza yönelik alçakça saldırıları dış politikada zaaf olarak görenler, büyük devlet vizyonundan yoksun olanlardır. Biz büyüdükçe belirli çevreler Türkiye üzerine senaryolar üretiyor. Bunların hepsini bertaraf edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, törendeki konuşmasında Hürkuş'un barış ve dayanışmaya yönelik uçmasını, barış güvercini olmasını yürekten temenni ettiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber