Samsat'ta Aile Hekimliği sayısı dörde çıkarıldı

Samsat Aile Sağlığı Merkezinde 3 olan aile hekimi sayısı 4'e çıkartıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 01:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsat Aile Sağlığı Merkezine Dr. Mehmet Kutlu atandı. Samsat Sağlık Grup Başkanı Dr. Yunus Emre Türemiş, doktor sayısının artması ile birlikte vatandaşların poliklinikte daha rahat edeceklerini ve daha az sıra bekleyeceklerini belirtti.

Kırsal nüfusa da hitap eden aile sağlığı merkezinin iş yoğunluğunun hafifleyeceğini kaydeden Türemiş, gebe, Bebek, yatalak veya özürlü olup özel takip gerektiren hastalar açısından daha verimli bir sağlık hizmetinin gerçekleşeceğini vurguladı.

Türemiş, "Hekim sayımızın artması ile hem acil servis hem de genel poliklinikte rahatlama olacaktır. Bu şekilde birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetlerini daha verimli yürütebileceğiz. Hem koruyucu, hem de tedavi edici sağlık hizmetlerinin yanında disiplinli bir şekilde yürüttüğümüz eğitim çalışmaları ile de Samsat halkının sağlık hizmetlerini tam teşekkül alması gayreti içerisindeyiz" dedi.

Görevine yeni başlayan Dr. Mehmet Kutlu, Samsat halkına en iyi şekilde hizmet etmek için elinden gelen bütün gayreti sarf edeceğini belirterek güler yüzlü, kaliteli ve vatandaşı memnun edecek bir görev anlayışıyla çalışacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber