Vali Kolat, TKDK tarafından onaylanan projelerin imza ve temel atma törenlerine katıldı

Sivas Valisi Ali Kolat, Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından onaylanan projelerin imza ve temel atma törenlerine katıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 02:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk olarak Sivas-Ankara karayolundaki Çamlık Restoran'da düzenlenen imza törenine katılan Kolat, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarım ve hayvancılık alanında son yıllarda gelişme gösterdiğini belirterek "Sivas'a gelin, Sivas'ta ekmek de var, iş de var, AŞ da var. Bunun güzel bir örneğini görmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

Sivas'ın hayvancılık açısından var olandan daha büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Kolat, yörede 1 milyon büyükbaş hayvanı, 2 milyon da küçükbaş hayvanı barındıracak kapasitesinin olduğunu belirtti.

Bölgenin beldeleri ve köyleriyle yaşanabilir hale gelmesi, daha kaliteli yaşamın olması için hep birlikte bu tür yatırımlara sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Kolat, "Biz bu konularda birbirimizi desteklersek, istediğimiz standardı yakalayabiliriz. Biz istedikten sonra Avrupa Birliği standardını yakalayabiliriz, geçebiliriz de. Bundan herkes emin olsun" diye konuştu.

TKDK Sivas İl Koordinatörü Bilal Zeytin ise projeler hakkında bilgi vererek, amaçlarının mevcut işletmeleri AB standartlarına çıkartmak ve standartlara uygun hale getirmek olduğunu ifade etti.

İşletmelerin AB'ye uyum kapsamında dikkat etmesi gereken konular hakkında da bilgiler aktaran Zeytin, "Hayvan refahına dikkat edilmeli, sütler hijyen koşullarında depolanmalı, halk ve insan sağlığına dikkat edilmeli, çevre yönetimine uygunluk önemsenmeli ve işletmeler yerleşim alanının dışında olmalı" dedi.

Yaptığı işi meslek olarak gören, yaptığı işten mutlu olan yatırımcıyı hedeflediklerini ve böyle bir yatırımcı profili oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Zeytin, "Önemli olan Sivas'a yatırım yapmak, Sivas'ı tarım sektöründe bir adım öne çıkarmak ve markalaştırmak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Fonları kapsamında Türkiye'de ilk projeyi uyguladığı belirtilen Elvan Diktaş adlı çiftçiye Kolat tarafından plaket verildi. Projeleri imzalanan girişimcilere de dosyaları Kolat ve Zeytin tarafından takdim edildi.

Programa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, Ziraat Odası Başkanı Durmuş Şeker ve proje sahipleri katıldı.

Vali Kolat, programın ardından Yıldızeli ilçesine bağlı Ortaklar Üreğil köyünde 100 büyükbaş hayvan kapasiteli süt sığırcılığı işletmesinin temel atma törenine katıldı.

İşletmenin temelini Vali Kolat, Zeytin ve Yıldızeli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan birlikte attı. Kolat, bu projenin Sivas'ta AB standardına uygun ilk proje olduğunu belirterek, işletme sahibi Seyrani Erdem'e başarılar diledi.

Temel atma töreninin ardından Kolat, Yıldızeli ilçesine bağlı bazı köyleri ziyaret ederek, cami ve köy konağı açılışlarına katıldı.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Ahmet Ekici

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber