Konut tamamlama kredisi başvuru süresi uzatıldı

Haber Giriş : 21 Eylül 2003 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konut tamamlama kredisi başvuru süresi uzatıldı

TOKİ'nin Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğine göre, daha önce toplu konut kredisi kullanmamış kooperatifler, sosyal yardımlaşma kurumları ve belediyeler, 31 Aralık 2003'e kadar tamamlamakredisi için ilgili bankalara başvurabilecek.

Tamamlama kredisi için 24 Haziran'da tebliğ yayımlanmış, 24 Temmuz'a kadar başvuru süresi verilmişti. Tebliğ uyarınca, Konut Müsteşarlığı'nın yaptığı araştırmada konut açığı olduğu belirlenen, hükümetin de ''konut atağı'' programı kapsamında öncelikli olarak belirlediği 18 ilde inşaat seviyesi en az yüzde 65, Marmara depreminden etkilenen 3 ilde inşaat seviyesi yüzde 75, birinci derecede kalkınmada öncelikli illerde inşaat seviyesi yüzde 80, diğer illerde de yüzde 85 seviyesinde olan konutlara tamamlama kredisi veriliyor.

Yarım kalmış konut inşaatları için, 1 milyar liraya kadar altyapı kredisi olmak üzere, toplam 11.5 milyar lira kredi kullandırılıyor. İnşaat seviyesi yüzde 90 olan konutlar için 3 milyar lira tamamlama, 1milyar lira da altyapı kredisi olmak üzere toplam 4 milyar liralık kredi açılacak.

Tamamlama kredisine, Pamukbank, Şekerbank, Denizbank ve Vakıfbank aracılık ediyor.Tebliğ kapsamında, 30 bin yarım kalmış konut inşaatı için, toplam 100 trilyon lira kredi kullandırıcı öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber