Tataristan, Bursa'nın tecrübelerinden yararlanacak

Tataristan Türkiye Yetkili Temsilcisi Radik Gimatdinov ve Yardımcısı Aydar Gashigullın, ilişkilerin geliştirilmesi adına görüşmelerde bulunmak üzere Bursa'ya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tataristan heyeti, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında, öncelikle Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret eden Tataristan temsilcileri, özellikle otomotiv ve mobilya alanındaki tecrübelerden yararlanmak istediklerini belirtti. Heykel valilik binasında gerçekleşen ziyarette ikili ilişkilerin geliştirilmesi temennisi sunuldu.

?TATARİSTAN BİZİM KARDEŞ ÜLKEMİZ?

Vali Şahabettin Harput, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ?Tataristan, bizim kardeşlerimizin yaşadığı bir coğrafya ve dünyanın da zengin bölgelerinden bir tanesi. Kendileri tarih boyunca çok çalışkan, gayretli ve bütün dönem ve çağlarda herkes tarafından takdirle anılmış. O ülkenin değerli temsilcileri, bizim kardeşlerimiz bugün Bursa'yı ziyaret ediyorlar.? dedi.

Tataristan ile Bursa arasında çok ciddi ekonomik ilişkiler, gönül, kültür, tarih ve inanç bağları olduğuna dikkat çeken Vali Harput, bu bağların daha da güçlenmesi için Bursa'nın teknolojik birikiminin, potansiyeli ve vizyonunun Tataristan ile ilişkilerin gelişmesi adına kullanılabileceğini aktardı. Vali Harput, bu ziyaretin Bursa ile Tataristan arasındaki ilişkilerin daha nasıl geliştirilebileceği adına görüş alışverişinde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

?BURSA'NIN TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ?

Tataristan Türkiye Yetkili Temsilcisi Radik Gimatdinov ise özellikle son dönemlerde Tataristan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenerek geliştiğini belirterek, özellikle üst düzey ilişkilerin giderek arttığını söyledi.

Ayrıca, Tataristan'da, Türkiye'nin kültür ve ekonomi günleri gerçekleştirildiğini anlatan Radik Gimatdinov, bu olumlu gelişmeler arasında Bursa ile bölgesel ilişkileri artırmak istediklerini söyledi.

Bursa'nın, Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğuna dikkat çeken Tataristan Türkiye Temsilcisi Radik Gimatdinov, sözlerini şöyle tamamladı: ?Bursa'nın, özellikle ekonomik ve teknolojik tecrübelerini Tataristan'da da kullanmak istiyoruz. Bursa'da özellikle otomotivdeki gelişmeler çarpıcı. Ardından tekstil ve ağaç işletme, mobilya ve yaş sebze ve meyve alanındaki gelişmeler bizim için çok önemli.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber