İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü kutlanıyor

İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü törenle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, İzmit'te ilk kez gerçekleştirilen törenin anlamlı olduğunu belirtti.

Kültür Tepesi'ndeki törene Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, İzmit İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Tayfun Atakurt, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz da katıldı.

Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, İzmit'in doğal bir tarih ve kültür müzesi olduğunu belirterek, pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığına vurgu yaptı. Bugün birkaç mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirten Bulut, ?İzmit tarafından ilk kez gerçekleştirilen tören bizler için çok anlamlı. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Başka bir mutluluk kaynağımız da kurtuluş mücadelesi yıllarında Atatürk'ün 'Vatanseverlerin sığınağı olan bir şehir' olarak tanımladığı İzmit'te O'nun anıtının önünde bu kutlamayı gerçekleştiriyor olmak. Üçüncü mutluluğumuzun sebebi de kutlamalara ev sahipliği yapan Kültür Tepesi projesini de İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilmiş olmasından kaynaklanıyor." dedi.

"DEĞERLERİ YAŞATILACAK"

İzmit İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Tayfun Atakurt ise İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümünde bağımsızlığın gururunun ve heyecanının yaşandığını ifade etti. Atakurt, ?Atalarımızın çizdiği yolda, onların emanetine sahip çıkarak, değerlerimizi yaşatacağız. Bizlere bu kutsal vatanı emanet bırakan atalarımızı saygıyla anıyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber