Ordu'da helal gıda paneli

Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ-BİR-SEN) ve GİMDES işbirliğiyle Ordu'da helal gıda paneli düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu İşadamları Derneği, Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen'in katkıları ile Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen panele, "Ne yediğinizi, Ne ürettiğinizi biliyor musunuz? sorusuna cevap arayan TOÇ-BİR-SEN Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, GİMDES Baş denetçisi Ali Kaygısız ve Hayrettin İşbilir konuşmacı olarak katıldı.

TOÇ-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, sadece gıda değil, başka alanlarda da haram ürün kullanmamak gerektiğini belirterek, "Giydiklerimiz, yediklerimiz, içtiklerimiz helal olmalıdır. Helal gıda ile gelecek nesillerimizi korumuş oluruz. Bu konu bu yüzden çok büyük önem arz ediyor. Panelin kırmızı çizgilerimizin belirlenmesine vesile olacağını düşünüyorum." dedi.

GİMDES Baş Denetçisi Hayrettin İşbilir, Türkiye'deki mevzuata dikkat çekerek, "Mevzuat yasalara uygun olabilir ama İslam'a uygunluk konusunda eksiklikleri var. Özellikle Avrupa'da ve çeşitli işyerlerinde hayvanlar kesilirken Besmele çekiliyor mu, boğazlama var mı, ya da şoklama yapılarak mı kesiliyor ? bunların hepsi soru işareti. Dolayısı ile yapılan kesimler mevzuata uyabilir ama İslam'a uygunluğu şüpheli olduğundan bu ürünlerin şüpheliklerinin giderilmesi lazım. Üretici ürününde bazı maddelerin olmadığını yazıyor ama kendinin bunu yazması etik değil. Tüketici de bunun doğruluğunu ne kadar araştırabilecek. Böyle durumlarda soru işaretlerini ve şüpheyi ortadan kaldıracak üçüncü bir kuruma ihtiyaç var. Helal gıda sertifikalama kurumu ya da İslam'a göre Kefaret Kurumu diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber