Dutlar kaldırımlarda çürüyor

Ankara'da şehrin ara sokaklarında yıllar önce dikilen dut ağaçları meyve verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaş meyve olarak tüketilen ve pekmezi yapılabilen dut, şehir merkezinde toplanmadığı için kaldırımlara dökülüyor ve çiğnenip zayi oluyor.

Ankara'da da dut ağaçları yaygın. Özellikle Ayaş ilçesinde 9 yıldır dut festivali düzenleniyor. Başkent'in merkezinde birçok ara sokakta kaldırım kenarları dut ağaçlarıyla süslü. Ancak ilçelerde olduğu gibi bu dutlar toplanıp değerlendirilmiyor. Olgunlaşan meyveler kaldırımlara dökülüyor ve çiğnenip zayi oluyor. Bahçelievler Mahallesi'ndeki dut ağaçlarının meyveleri olgunlaşmış. Buna rağmen kimse dutlara dokunmuyor.

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Çetecioğlu, kaldırım kenarlarında bulunan bütün dut ağaçlarının belediye ait olduğunu belirtiyor. 30 yılı aşkın süredir muhtarlık yaptığını anlatan Çetecioğlu, "Bu dutlar her sene bu mevsimde meyve veriyor. Ancak ne belediye görevlileri ne vatandaşlar topluyor. Kaldırımlara dökülen meyveler eziliyor. Dutların toplanması için bir naylon yetiyor. Ancak bu mahallede toplandığına hiç şahit olmadım." diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber