Dünyanın en ünlü üniversitelerinden MIT, Avea için 10 proje üretti

Mobil operatör Avea, Amerikan Massachusetts Institute of Technology (MIT) ile Ar-Ge alanında el ele verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki kurum arasında 2012 Nisan ayında imzalanan anlaşmanın ardından yeni mobil uygulamalar devreye alındı. MIT laboratuvarlarında Avea için toplam 10 proje ortaya koyuldu. Bu projeler; müzik, sosyal paylaşım takvim ve planlama gibi alanları içeriyor.

?Ar-Ge Kardeşliği' adlı anlaşma dahilinde Avea Labs, MIT Mobile Experience Lab'de yapılan ?Design without Boundaries' araştırma dersine sponsor oldu. Derste Avea tarafından belirlenen akıllı şehirlere ve mobil uygulamalara odaklanılıyor. Amerika - Türkiye hattında Ar-Ge faaliyetlerini artırmayı öngören anlaşmanın ilk bulguları basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. Toplantıya Avea Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin ile Ar-Ge Direktörü Egemen Kurdoğlu yanı sıra MIT Mobile Experience Lab Direktörü Dr. Federico Casalegno ve Media Lab Direktörü Dr. Andrew Lippman katıldı.

Toplantıda ?Ar-Ge Kardeşliği' anlaşmasının önemini vurgulayan Avea Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin "MIT ile genlerimiz uyuştu. Kanımca bu güç birliği daha uzun vadeli olacak. Gayet güzel ürünler ortaya da çıkıyor.? dedi. Avea ile MIT'nin hedeflerinin de örtüştüğünü anlatan Şahin, akıl ile elin bir araya gelip yetkin ürünler ortaya koyduğuna temas etti. Şahin, gelecek dönemde Mobile Experience Lab ile güç birliğini perçinleyeceklerini de dile getirdi.

Avea Ar-Ge Direktörü Egemen Kurdoğlu ise MIT ile 3 ay evvel anlaşma yapıp Amerika - Türkiye hattında bilişim köprüsü oluşturduklarını aktardı. Kurdoğlu, anlaşma ile amaçlarının MIT ve Ar-Ge'yi kaynaştırmak, öncü servisleri müşterilerin kulalnımına sunmak olduğunu açıkladı. MIT'den öğrencilerin Avea Teknoloji Merkezi'ne geldiğini aktaran Kurdoğlu, ?Bunlar meyvelerini veriyor. 3 ay içinde MIT laboratuvarlarında Avea için 10 projeyi ele alınıp hayata geçirildi. Yani 3 ay gayet olumlu ve yararlı geçti.? ifadelerini kullandı.

Avea Ar-Ge Direktörü Kurdoğlu, Avea'nın MIT'nin birikim ve deneyimlerini Türkiye'ye taşıdığına işaret etti. Gazetecilerin, ?MIT öğrencilerine Avea'da verilen eğitimler devam edecek mi?? sorusuna Egemen Kurdoğlu, ?Dersler gayet olumlu bir ortamda geçti. Bunu biz de gördük ve güz döneminde de benzer bir dersi açmaya karar verdik.? diye cevapladı.

CASALEGNO: AVEA İLE GÜÇ BİRLİĞİ ARTARAK DEVAM EDECEK

MIT Mobile Experience Lab Direktörü Dr. Federico Casalegno, bir eğitim kurumu ile şirketin ortak faaliyetler yürütmesinin kolay olmadığını dillendirirken, ?Ama Avea ile MIT bunu başardı. Öğrencilerimiz için Avea ile diyaloga girdik. Ocak ayından bu yana yığınla projeyi uygulamaya koyduk. Kuşku yok bu ortaklıktan en çok yararlanan öğrencilerimiz oldu. Şu an dünya ile ilgili sorunları anlıyorlar. İnovasyon, yeni ürün ve hizmetler ortaya koyabileceklerini görüyorlar. Bu anlamda Avea'nın bizimle çalışması önemli. Bize yenilikçi ve taze akıl sunuyor. Yenilikte sınırları aşmaya imkân tanıyor.? şeklinde konuştu.

Akıl ve ellerin yeni fikirler oluşturup prototip geliştirmede başarılı olduğunu anlatan Casalegno, şöyle devam etti:

?Bunlar, geleceğin ipuçlarını verecek ürünleri üretmede başarılı. Sorunların anlaşılması adına, toplumun anlaşılması yani fırsatların ve kullanıcı deneyiminin anlaşılması mühim. Bu sebeple çalışma esnasında ayrı yetileri bulunan öğrencileri bir araya getirme gayretindeyiz. Bilişimin geleceğini araştırma toplumu nasıl değiştireceğini anlama gayretindeyiz. Onun için ayrı fikir ve yaklaşımlar sunuyoruz. Faaliyetlere akıllı şehirler ile başladık. Müzik ile sporun yanında hayatın her alanını dâhil eden oyun şehrinden yola koyulduk. İkinci adımımızı heyecanla bekliyorum ve Avea ile olan güç birliğinin artarak devam edeceğini umuyorum.?

Media Lab Direktörü Dr. Andrew Lippman da araştırma ve buluşların gelecek adına önemli olduğunu ifade etti. Dijital anlayışın dünya için yeri ve önemini anlatan Lippman, şunları kaydetti:

?MIT olarak bu kavrama odaklandık. Medya ürünlerini dijital hale getirmeye odaklandık. Bu faaliyetlerle yepyeni bir anlayışa kavuştuk. Etrafımızda bulunan dünya ile ilgili yeni deneyimlerimiz oldu. Hem mobil deneyimler hem de bu dijital anlayışa dayalı projeler üretmeye çabalıyoruz. Örneğin 6-7 sene evvel taksilerin ya da otobüslerin nerede olduğunu bilemiyorduk. Bu sorun şu an aşıldı. Artık bu dijital anlayışı anlamaya başlıyoruz. Dijital iletişimin yanında anlayışa dayalı iletişimde bulunuyoruz. Bunlar bilişimle oluyor, ufak aygıtların tüketiciye sunulması ile oluyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber