Midyat'ın ünlü taşı Mamak'ı süslüyor

Park, bahçe, yol ve kaldırımlarda gerçekleştirdiği peyzaj çalışmaları ile Mamak'ta bulunan alanları estetik görünüme kavuşturan Mamak Belediyesi, iki mahalleye Midyat taşından saat kulesi yapımına başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mamak Belediyesi, Ekin Mahallesi ve Mutlu Mahallesi meydanlık alanında Midyat taşından saat kulesi yapıyor. Ekin Mahallesi'nde 12,5 metre yüksekliğe sahip saat kulesinin yapımı tamamlanırken, saatlerin montajı ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. 12 metre yüksekliğe sahip saat kulesinin yapılacağı Mutlu Mahallesi meydanında ise saat kulesinin temeli atıldı. Sanat eserlerinde ve süs işletmeciliğinde kullanılan ve antik görüntü özelliği veren Midyat'ın ünlü taşı ile yapılan saat kuleleri Mamak'ı süsleyecek.

Mardin Midyat taşından yapılan saat kulelerinin ilçenin simgesi haline geleceğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bu tür yapıların Mamak'ın görüntüsünü değiştirip, ilçeye daha da estetik güzellik katacağını söyledi. Akgül, "İlçemizde başta altyapı olmak üzere sosyal ve kültürel alanda birçok çalışma yapıyoruz. Ekin ve Mutlu mahallelerimizde hem ilçenin hem de mahallelerin simgesi haline gelecek saat kulelerinin yapımları devam ediyor. Kulelerimiz görsel anlamda Mamak'ı büyüleyecek. Kulelerimizi Mardin Midyat'tan ilk çıkarıldığı an işlenmeye müsait, doğa şartlarında belli bir sertlik ve renk değişimine uğrayan çok özel niteliğe sahip olan taştan yapıyoruz. Kuleler, Mamak'ın hem tarihi hem de genel görünümüne ayrı bir hava katacak. Özel Mardin taşından yapılan kule, ihtişamı ile vatandaşlarımızın beğenisini kazanacak" dedi.

Binlerce yıldan beri kullanılan, doğal gözeneklerinden dolayı izolasyon görevi yaparak ısıyı muhafaza eden Midyat taşı, bulunduğu ortamı yazın serin, kışın sıcak tutuyor. İstenilen ebatta kesilerek yapılarda, sanat eserlerinde ve süs işletmeciliğinde kullanılan Mardin taşı antik görüntü veren özelliğinden dolayı çok talep görüyor. Ocaktan çıktığında yumuşak olan Midyat taşı, güneşi ve suyu aldıkça da sertleşiyor. Bu yüzden modern mimaride aranan ve kullanılan bir taş olma özelliği gösteriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber