Teke Yöresi 3. Altın Sipsi Yarışması düzenlendi

Göcek-Gürsu-Pırnaz Yayla Yürüyüşcüleri Düzenleme Komitesi tarafından 2 yıldır düzenlenen 3. Altın Sipsi Yarışması, Pırnaz Köyü Salaba Yaylası'nda yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geleneksel olarak düzenlenen altın sipsi yarışmasının esas amacı, Teke yöresinde yoğun olarak çalınan nefesli bu yörük çalgısının gençler tarafından çalınmasını sağlamak ve özendirmek, gelecek nesillere aktarmak. 2 yıldır düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya büyüklerde, küçüklerde ve miniklerde toplam 7 sipsi sanatçısı katıldı.

Yarışmanın jüri üyeleri; TRT Ankara Radyosu Sipsi ve Nefesli Sazlar Sanatçısı Ferhat Erdem'in başkanlığında, sipsinin duayeni Mehmet Ali Kayabaş, Emekli Devlet Operası Sanatçısı Yunus Kırılmış, Müzik Öğretmeni Arif Sünbül, Bağlama Üstadı Ahmet Sünbül ve T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Müdürü Tahsin Duru'dan oluştu.

DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU

Büyük ve küçüklerde yapılan sipsi yarışmalarında jüri üyelerinin değerlendirmesine göre dereceye girenler belli oldu. Buna göre; büyüklerde 1. Günal Teke, 2. Çağatay Tunç ve 3. Vedat Dursun oldu. Küçüklerde ise 1. Burakcan Kara, 2. Adem Erçetin ve 3. Yunus Avcar olou. Derecelerini alan sipsi sanatçılarına ödülleri katılımcılar tarafından takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber