Bartın sahillerinde kene ilaçlaması

Yaz mevsimde ortaya çıkan kene vakalarına önlem almak amacıyla Bartın İl Özel İdaresi tarafından 110 kilometrelik sahil şeridinde ilaçlama çalışması başlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 01:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın'da bulunan 8 sahil köyünde kene ve haşereler için ilaçlama başlatıldı. Bartın İl Özel İdaresi tarafından yapılan ilaçlama, 110 kilometrelik sahil şeridini kapsıyor. PSC Eyüpoğlu Mühendislik Firmasının Bartın Bölge Bayii Mehmet Yılmaz tarafından sürdürülen çalışmalarda şu ana kadar keneye rastlanmadı. Önlem amaçlı uygulama yapıldığına dikkat çeken Mehmet Yılmaz, "Özel İdaresi tarafından sahil köylerinde kene ve haşereler için ilaçlama yapılıyor. Çocuklar ve insanları korumak için önlem amaçlı ilaçlama yapıyoruz. Yaklaşık 1 haftalık çalışma yapıyoruz. 8 sahilde yapacağız. Halk sağlığı ile ilgili bir çalışma yapıyoruz ve insanlara hiçbir zararı yok. Şu ana kadar kene ve haşereye rastlamadık. Buralarda fazla rastlanmıyor ama biz yinede önlemimizi alıyoruz. Yaklaşık 110 kilometrelik bir mesafede çalışma yapacağız" dedi.

Kene ve haşere konusunda yapılan çalışmaları gören vatandaşlar da, İl Özel İdaresi'nin önemli bir görevi üstlendiğinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber