Eğitim-Sen: 5 yaş çocuğunu ilkokula değil ana okuluna gönderin" kampanyası başlattı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Eğitim-Sen Çaycuma çarşı meydanında öğrenci velilerine yönelik stant açarak,'5 yaş çocuğunu ilkokula değil, anaokuluna gönderin' kampanyası başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çaycuma ilçesinde, Eğitim Sen Çaycuma Çarşı Meydanında öğrenci velilerine yönelik stant açarak, '5 yaş çocuğunu ilkokula değil, anaokuluna gönderin' kampanyası başlattı. "5 Yaş Çocuğu İlkokula Değil, Anaokuluna Gönderilmelidir" broşürünün yanı sıra,

66 aylık çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler ile okulu dönüştürülen öğrencilerin yeni okuluna gönderilmesini istemeyen veliler için Eğitim-Sen tarafından hazırlanan dilekçe örnekleri iki gün boyunca velilere dağıtılacağı belirtildi. 4+4+4 yasasının uygulanmaya başlamasıyla birlikte Eğitim-Sen'in önceden altını çizdiği birçok sorunun yaşanmaya başladığına dikkat çeken Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, "Eğitim Sen'in, 4+4+4 yasasının mecliste görüşüldüğü süreçte diğer eğitim örgütleri, çeşitli eğitim dernekleri, siyasi partiler, meslek ve emek örgütleri, öğrenci, veli dernekleri ile yürütmüş olduğu mücadele hattının dönüşüm süreci ile birlikte bir kez daha önemi ortaya çıkmıştır. Okulların birleştirilmesi, kapatılması, ya da yeniden İmam Hatip Ortaokulları'nın açılmasıyla öğrenci ve çalışanlar açısından çeşitli problemler ortaya çıkmıştır. Okula başlama yaşının öne çekilmesi ile birlikte 5 yaş çocuğunu ilkokul yerine anaokuluna göndermek isteyen veliler açısından da çeşitli sorunlar yaşanacaktır. Çocuğunu ilkokula göndermeyenlere yönelik uygulanacağını söylenen para cezası, 66 ayını dolduranların anaokuluna kayıt edilmemesi, ilkokula göndermek istemeyenlerden rapor talep edilmesi gibi sorunlar velileri ve eğitim emekçilerini önemli ölçüde etkileyecek belli başlı sorunlar olacaktır. Eğitim emekçileri açısından ise dönüştürülen okullarda ortaya çıkacak norm fazlalığı öğretmenleri etkileyecek en önemli sorunlar arasında olacaktır. Yeni Norm düzenlemesi ile birlikte öğretmen ve yöneticilerin il içinde sürgün edilmesi, hatta ilçelere gönderilmesi gibi problemler yaşanacaktır. Önümüzdeki süreçte de ortaya çıkacak norm fazlası öğretmenlerin ve yöneticilerin il içinde yaşayacakları sürgün uygulamalarına karşı sendikamız mücadele edecektir. Diğer taraftan Sendikamız tarafından Zonguldak valiliğine sunulmak üzere, 66 aylık çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler ile okulu dönüştürülen öğrencilerin yeni okuluna gönderilmesini istemeyen veliler için dilekçe örnekleri hazırlanmıştır. Hazırlanan dilekçeleri açtığımız bu stantla velilere ulaştıracağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber