Beydağı Devlet Hastanesi'nde çirkin görüntü

Malatya'da Beydağı Devlet Hastanesi'ndeki hijyenik olmayan görüntüler vatandaşların şikayetine neden oluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beydağı Devlet Hastanesi Dahiliye Servisi'ndeki banyo bölümünde bulunan küvetin paslı halini görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Küvetin üzerindeki musluğun ise arızalı olmasından dolayı sürekli su akıtması da israf olarak değerlendiriliyor. Hastanenin servis bölümündeki ahşap kapıların alt kısmı bölümünün bombe yapması, çatlaması, boyaların dökülmesinin de hastaneye yakışmadığını söyleyen vatandaşlar, ?Sağlık kurumunda görülen sağlıksızlık bizleri şaşırttı? dedi.

Bu arada şeker arazisinde inşaatı devam eden Devlet Hastanesi'nin hizmete açılması ile Beydağı Devlet Hastanesi'nin yıkılacak olması nedeniyle hastane yetkililerinin tadilat çalışması yapmadığı bildirildi. Devlet Hastanesi Başhekimi Vahap Boztepe, ?Bu hastane yıkılacak olması nedeniyle kapı ve diğer birimlerin yenilemesi için ihaleye izin verilmiyor? dedi.

Öte yandan Malatya Devlet Hastanesi Göz Polikliniği'ne giden bir hasta ise, bölümde görevli tek çalışanın izinli olması nedeniyle tetkikini yaptıramadı. K.K. adlı vatandaş, ?Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Yalçın'ın yanına giderek yaşanan sorunu dile getirdik. O da ilgili polikliniği arayarak bilgi aldıktan sonra bizlere, ?Bu ünitede günde 1 veya 2 kez çekim yapılıyormuş. Bu nedenle o birimde sadece bir görevli varmış. O da izin alınca çekim gerçekleşmemiş. Bu durum bizlerin bir eksikliğini ortaya çıkarmıştır. Bu ünitede bir başka kişinin de aynı görevi yapabilmesi için gereğini yapacağız' dedi. Bizim yaşadığımız bu sorunu bir başkasının yaşamasını istemiyoruz. Bu nedenle ilgililerin gereğini yaparak hizmetin aksamaması ve özellikle hastaların da mağdur olmaması için izin hakkını kullanan bir görevlinin yerine bir başka görevlinin bulundurulmasının sağlaması gerektiğine inanıyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber