Başkan Tanık'tan Zafertepe sakinlerine imar müjdesi

Ankara'nın Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Mimar Sinan Mahallesi'nde çoğunluğu gecekondulardan oluşan Zafertepe bölgesindeki kentsel yenileme projesinde son aşamaya geldiklerini açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tanık, en kısa sürede vatandaşların da memnun kalacakları bir düzenlemeyi hayata geçirecekleri müjdesini verdi.

Tanık, Emek hizmet binasında Zafertepeli semt sakinleri ile bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. ?Zafertepe Mahallesi İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi' kapsamında 2981 sayılı İmar Affı Yasası'na göre Zafertepe Kentsel Dönüşümü Birinci Etap içerisinde tapu tahsis belgesi olan hak sahiplerinin bir an önce yeni yerlerine kavuşacaklarını belirtti. Kentsel yenileme projesine bir süre ara vermek zorunda kaldıklarını ifade eden Tanık, alan zemin yapısının kendilerine güven vermesi için jeolojik etüt yaptıklarını ve çıkan rapora göre hareket etmeleri gerektiğini semt sakinleriyle paylaştı.

Zafertepeli hemşehrilerinin daha kaliteli bir yaşam çevresine dönüştürerek konut sahibi yapmaya yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiğini dile getiren Tanık, "Hem Zafertepe hem de etrafta bize ait arsaların veya hissedar olduğumuz arsaların bulunduğu parselleri de, bir yapılaşma sürecini hayata geçirecek bir uygulamayı da Çankayalıya kazandırarak bölgenin kalkınmasını sağlamaya çalışacağız. Bunu yaparken kâr etme, mülk sahibi olma derdi dışında komşularımızın refahını artıracak bir uygulamayı hayata geçireceğiz. En fazla bir sene içerisinde vatandaşlarımızı yeni yerlerine kavuşturacağız." diye konuştu.

Hak sahibi olup da bir senelik süreçte nerede kalacakları konusunda tedirginlik yaşayan ve proje ile ilgili sorular soran semt sakinlerinin kaygılarının yersiz olduğunu ve vatandaşları mağdur etmeyecek tüm çalışmaların hazır olduğuna dikkat çeken Tanık, belediye nezaretinde ve denetiminde bölgedeki gecekonduları kat karşılığı ihaleye vermeye başlayacaklarını ve en kısa sürede komşularının konforlu ve rahat bir yerleşim yerine sahip olacakları müjdesini verdi. Süreç içerisinde Zafertepe'de yaşayan vatandaşların bir transfer uygulamasına tabi olacaklarını hatırlatan Tanık, vatandaşların belediyenin gösterdiği yerde ikamet edebileceklerini, kendi imkanlarıyla yer bulan vatandaşlara ise kira yardımı yapılacağını söyledi. Tanık, semt sakinlerine seneye bu zamanlarda veya en geç gelecek sonbaharda komşularına yeni evlerinin anahtarlarını teslim etme mutluluğunu yaşamak istediğini söyledi.

Zafertepe bölgesinde 40 yıldır sorunlarının çözülmemesinden yakınan ve tek umutlarının Başkan Tanık olduğunu belirten semt sakinleri, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Ali Karakul öncülüğünde toplantıdan mutlu ayrıldı. Her bir hak sahibine, içerisinde kentsel yenileme projesinin detaylarını gösteren kroki, parsel ve evlerin fotoğraflarının yer aldığı dosya verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber