TUSİAD'ın projesine AB'den 52 bin euroluk destek

Avrupa Birliği (AB) Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri çerçevesinde, 2012 teklif çağrısı döneminde Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSİAD) tarafından hazırlanan proje kabul edildi.

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"İşsizler ve İşe Yeni Başlayan Gençlerin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi" isimli 52 bin euroluk projenin, 2012 teklif çağrısında Turhal'da kabul edilen en büyük bütçeli proje olduğu belirtildi. Toplam 25 gence yurtdışında staj ve iş tecrübesi kazandıracak projenin, Almanya'da haziran ve temmuz ayları içinde dört hafta süreyle yapılacağı açıklandı. Amaçlarının kalifiye eleman yetiştirmek ve istihdama yardımcı olmak olduğunu belirten TUSİAD Başkanı Sami Dinler, ilçe adına duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Proje kapsamında gençlerin, güneş enerjisi ve doğalgaz tesisatçılığı hakkında ısıtma ve doğalgaz iç tesisatçılığı eğitimi alacağını belirten Dinler, "Katılımcılarımız AB meslekleriyle ilgili uygulamaları, mesleki standartları, işletmelerdeki çalışma şartları ve iş kurallarını, meslek alanındaki yenilikleri ve yeni teknolojileri öğrenmelerinin yanında meslek örgütlerini ziyaret edecek, meslek standartlarını kavrayacak, özellikle iş güvenliği gibi konularda bilgi edinecekler. Staj görecek gençler, Avrupa'nın sosyal ve kültürel yaşamını gezerek öğrenecek. Bu alanlarda işe yeni başlayanlar da mesleki tecrübelerinin arttıracak. Projemizin hareketlilik faaliyeti, Almanya'nın başkenti Berlin'de iki ayrı kurumda Haziran-Temmuz 2013 tarihlerinde dört hafta olarak yapılacaktır.? dedi.

TUSİAD Başkanı Dinler, Tokat ve ilçelerinde bu ve buna benzer AB projelerine desteklerinden dolayı Vali Şerif Yılmaz'a, Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü'ye ve AB proje ofisi çalışanları İlhan Yayar ve Sadi Dinler'e teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber