Erdoğan: Kükremiş sel olur, bendimizi çiğner aşarız/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Sınırlarımız sözkonusu olduğunda, hak, adalet sözkonusu olduğunda tıpkı İstiklal Marşımızın emrettiği gibi kükremiş sel olur, bendimizi çiğner aşarız. Biz büyük bir devletiz. onurlu bir milletiz. Biz tarihimizle olduğumuz kadar bugünümüzle, geleceğimizle büyük bir devletiz. Kendi halkına vahşice zulmeden, halkına ait silahları acımasızca halkına çeviren, çevre ülkelere hukuksuz saldırganlık yapan her kim olursa olsun hiç tereddüt etmeden haddini bildiririz'' dedi.

Erdoğan, ''Kendi halkına vahşice zulmeden, halkına ait silahları acımasızca halkına çeviren, çevre ülkelere hukuksuz saldırganlık yapan her kim olursa olsun haddini bildiririz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Sınırlarımız sözkonusu olduğunda, hak, adalet sözkonusu olduğunda tıpkı İstiklal Marşımızın emrettiği gibi kükremiş sel olur, bendimizi çiğner aşarız. Biz büyük bir devletiz. Onurlu bir milletiz. Biz tarihimizle olduğumuz kadar bugünümüzle, geleceğimizle büyük bir devletiz. Kendi halkına vahşice zulmeden, halkına ait silahları acımasızca halkına çeviren, çevre ülkelere hukuksuz saldırganlık yapan her kim olursa olsun hiç tereddüt etmeden haddini bildiririz'' dedi.

Erdoğan, ''Şark'ın sevgili kumandanı Selahaddin-i Eyyübi'nin torunları, artık bu maşa örgüte, bu taşeron örgüte gereken cevabı vermelidirler. Terör örgütünün şu son saldırılarına bakıp, terör örgütünün ihanetini artık daha net biçimde görüp, hem örgüte hem de onun yardakçılarına Kürt kardeşim, 'yeter artık' diyerek tavrını koymalıdır'' diye konuştu.

Şamar oğlanı arıyorsa aynaya baksın

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ilgili ''Sorumlu bir genel başkan kendi ülkesine şamar oğlanı benzetmesini yapmaz, yapamaz. Kusura bakmasın biz CHP Genel Başkanı'ndan dış politika dersi alacak değiliz. Eğer şamar oğlanı arıyorsa aynaya baksın'' dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na pazar günü brifing verildiğini hatırlatarak, ''Soracağınız ne varsa sorun. Tavsiyeleriniz varsa buyurun tavsiyelerinizi de söyleyin dedik. İnanır mısınız, 'pilotlarımız ne oldu ondan bir haber var mı', bunun dışında hemen hemen ciddi bir soru yok. Toplantıdan çıktı, birbiriyle çelişen ifadelerle Suriye'deki dikta rejiminden ziyade kendi hükümetinin maalesef eleştirisini yaptı. Böyle bir şey olur mu? Sen Suriye'nin Baas Partisi misin? Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisi misin? Nesin'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ''Biz bu kadar hassasiyet gösteriyoruz. Acaba iktidar muhalefet ne yapabiliriz, bunun inceliğini gösteriyoruz ama incelik, nezaket bunlarda böyle bir şey söz konusu değil. Bu ülkenin milli değerleri diye bir şey bunlarda söz konusu değil. Bakın açık açık söylüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin bugüne kadar başına gelmiş en büyük talihsizliktir. Hala siyasetçi olamadı. Anamuhalefet partisinin genel başkanı, en azından böyle milli bir meselede kendi ülkesinin yanında olmalıdır, yanında durmalıdır'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber