Kadışehri'nde devam eden 3 bin kişilik cami inşaatı yükseliyor

Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde yapımına geçen yıl başlanan 3 bin kişilik cami inşaatı hızla yükseliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl temeli atılan 3 bin kişilik merkez cami inşaatında çalışmalar devam ediyor. Kadışehri Merkez Camii Yaptırma Derneği Başkanı Hüsamettin Karadeniz, ilçeye yakışır bir caminin yapılacağını ve ibadet yeri açısından büyük bir eksikliğin de bu şekilde tamamlandığını söyledi.

Karadeniz, "Camimiz il genelinde ihtişamıyla, mimari yapısıyla örnek bir camiyi teşkil edecek. 3 kattan oluşacak camimizin ilk iki katında iş yerleri, sosyal amaçlı salon ve tesisler bulunacak. Üst katında ise bin 700 metrekare alan üzerine 3 bin kişi kapasiteli camimiz olacak." dedi.

Caminin etrafında çevre düzenlemesi yapılacağını ifade eden Karadeniz, "Camimizin etrafındaki çirkin görüntülerin ortadan kaldırılması için belediyemiz tarafından çevre düzenlemesi yapılacak. Yine camimizin alt katında iş yerlerinin yanı sıra bir de Kur'an kursu bulunacak. Camimizin yapımında desteğini ve katkısını esirgemeyen hayırsever iş adamı Bilal Şahin Bey'e çok teşekkür ediyoruz. İlçe halkımızın ekonomik durumu zayıf, bu bakımdan Bilal Bey'in çok büyük katkıları var. Tabii ki ilçe halkımızın da destekleri oluyor. Camimiz inşallah önümüzdeki yıl ibadete açılacak." diye konuştu.

Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut da merkez cami inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "İlçemize yakışır bir cami, önümüzdeki yıl ibadete açılacak. Belediye olarak bizler elimizden gelen bütün desteği veriyoruz. Camimizin karşısında bulunan yaklaşık 7 bin metrekare arsayı modern, çok amaçlı bir park yaparak, içerisinde kafeteryasından, lokantasına, çocuk parkından, aile çay bahçesine, kamelyalarından, büfelerine, yürüyüş parkurundan spor aletlerinin de olduğu bir alanı tesis edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber