Canik'ten 12 ay eğitim

Canik Belediyesi düzenlediği kurslarla yılın 12 ayı vatandaşlara kendilerini geliştirme imkanı sunuyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen mesleki kurslar yoğun ilgi görüyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Sürekli Eğitim Merkezi, 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Karşıyaka Bayan Kurs Merkezi, Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi ve Hacıismail Aile Okulu ve Eğitim Merkezi olmak üzere beş ayrı noktada aktif olarak düzenlenen okuma-yazma, iğne oyası, bağlama, gitar, nakış, aşçılık, diksiyon, kuaförlük, cilt bakımı, resim, ebru sanatı, bilgisayarlı ön muhasebe, çocuk bakım elamanı, mefruşat, biçki-dikiş gibi birçok branşta verilen kurslarda vatandaşlar hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de kendilerini geliştiriyorlar. Bu yıl düzenlenen kurslara katılan toplam bin 500 kişi sertifika aldı.

Sosyal ve kültürel kursların önemini vurgulayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Her yıl periyodik olarak düzenlediğimiz kurslarımızın nitelik ve çeşitliliğini artırarak, kültür ve sanattan el sanatlarına, bilgi ve beceri kurslarına varıncaya kadar yeniliyoruz. Bu kursları düzenlememizin amacı gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarıp, topluma faydalı bireyler haline getirmek ve bunun yanı sıra zamanlarının çoğunu evde geçiren, hiçbir sosyal hayatı olmayan ev hanımlarımızın özgüvenlerini tazeleyip el becerilerini geliştirerek üretime ve aile bütçelerine katkı sağlamalarına vesile oluyoruz. Yılın 12 ayı devam eden kurslarımızdan yararlanmanız bizler için onur ve gurur verici" dedi.

Vatandaşlara, "Düzenlenen kursları iyi değerlendirin" çağrısında bulunan Başkan Genç, "Kendinizi modern çağa ayak uyduracak şekilde geliştirin. Çünkü çağımız teknoloji çağı ve her geçen gün yeni yeni gelişmeler oluyor. Yaşanan bu gelişmelere kayıtsız kalmayın. Düzenlediğimiz kurslar sayesinde halkımızı eğiterek topluma nitelikli bireyler kazandırıyoruz. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerde örnek bir belediyeyiz. Kültür ve sanat kurslarımızla halkımızın sanata olan ilgisini artırıyor; el sanatları, mefruşat ve terzilik gibi kurslarla bayanların sosyalleşmelerini sağlıyoruz. İlçemizde düzenlenen kurslara gerek bölgemizden ve gerekse diğer ilçelerden olan ilgi oldukça memnuniyet verici. Belediyemiz bu tür faaliyetleri aralıksız sürdürecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber